ВестиНа прузи у Мајданпеку исклизнуле пет цистерне са фосфорном киселином

На прузи у Мајданпеку исклизнуле пет цистерне са фосфорном киселином

Вагони цистерне
Фото: Shutterstock, илустрација

Пет цистерни са фосфорном киселином исклизнуло је на прузи у Мајданпеку, приликом изласка воза из железничке станице „Мајданпек” према Пожаревцу, саопштила је компанија Инфраструктуре железнице Србије.

Цистерне нису оштећене и из њих нема никаквих цурења, тако да за сада нема опасности по људе и животну средину.

Инцидент се десио у 25 минута после поноћи, а у саставу теретног воза, који је за шабачки „Еликсир” саобраћао из Прахова за Шабац, било је дванаест цистерни. Исклизнуле су од шесте до десете цистерне, наведено је у саопштењу.

На лице места одмах су изашли ватрогасци, као и представници Железнице. На месту исклизнућа параметри геометрије колосека и рад саобраћајног особља били исправни, речено је у саопштењу.

Железнички саобраћај на овом делу пруге тренутно је у прекиду. Помоћни воз за подизање исклизнулих цистерни на колосек је током ноћи кренуо ка Мајданпеку. Истражна комисија за ванредне догађаје утврдиће узроке исклизнућа.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб