Тимочка КрајинаБорНационални савет влашке националне мањине апелује на све медије да се строго...

Национални савет влашке националне мањине апелује на све медије да се строго држе новинарске етике

Председник Националног савета влашке националне мањине Новица Јаношевић – Саопштење

Национални савет влашке националне мањине апелује на све медије да се строго држе новинарске етике, када су осетљиве теме у питању, и не дозволе разним такозваним аналитичарима да износе неистине и измишљотине о влашком народу, каже се у саопштењу Националног савета влашке националне мањине.

Председник Националног савета влашке националне мањине Новица Јаношевић обратио се саопштењем у којем наводи да Национални савет влашке националне мањине осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке, апелује на државне органе да професионално расветле случај, да се починиоци максимално казне, а да медији коначно престану да наносе немерљиву штету влашком народу.

Саоштење преносимо у целости:

„Национални савет влашке националне мањине апелује на све медије да се строго држе новинарске етике, када су осетљиве теме у питању, и не дозволе разним такозваним аналитичарима да износе неистине и измишљотине о влашком народу.
У последње време, нарочито после невиђене трагедије, гнусног злочина, убиства детета који се десило у Бору, разни такозвани аналитичари и самозвани експерти етикетирају цео влашки народ који претежно живи у источној Србији. Ово се не дешава први пут.
Исте те ‘експерте и новинаре’ обавештавамо да су Власи припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система те када говоре о Власима, говоре о својој држави! Национални савет влаха осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке, апелује на државне органе да професионално расветле случај, да се починиоци максимално казне а да медији коначно престану да наносе немерљиву штету влашком народу.”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб