Тимочка КрајинаБорГрадоначелник Бора Александар Миликић обратио се поводом случаја мале Данке Илић (ВИДЕО)

Градоначелник Бора Александар Миликић обратио се поводом случаја мале Данке Илић (ВИДЕО)

Градоначелник Бора Александар Миликић обратио се поводом случаја мале Данке Илић

Градоначелник Бора Александар Миликић одржао је конференцију за медије поводом случаја трагично страдале двогодишње Данке Илић из Бора.

Како је овом приликом истакао градоначелник Миликић, он се чуо са оцем мале Данке – Милошем и њеном баком и изразио најдубље саучешће и како је случај мале Данке изазвао тугу и неверицу код свих људи.

„Ово је велика туга за све нас који живимо овде у Бору. Велику бол осећамо сви, не само град Бор, већ и држава Србија и цела Европа и цео свет. Тешко је када сви знамо да млада особа, дете, које није имало прилике да проживи живот, настрада у оваквом злочину. Неверица је свих нас овде у Бору и не памтимо да се у историји десио овакав злочин. Мислим да је време за овакве злочине да се размишља о промени закона и да се много оштрије и чвршће ти људи казне. Да се ово никада не понови. Од почетка смо били уз Министарство унутрашњих послова и морам да кажем да су они урадили један велики посао и све похвале за њих. Никоме данас ни у Србији, ни у Бору, није свеједно. Треба да нам буде за наук, да као људи се више ослањамо једни на друге и да више осећамо емпатију, да морамо да бринемо о људима око нас. Нису лаке ствари када тражите дете од две године”, казао је Миликић.

Миликић је додао да ће град Бор када за то буде тренутак прогласити тродневну жалост.

Такође, Миликић је позвао све људе да не стављају Влахе и влашку националну мањину у негативан контекст поводом овог случаја.

Миликић је рекао да је и директор ЈКП „Водовод” Бор Горан Павић поднео оставку на ту функцију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб