ВестиНаложен Бадњак у порти Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару

Наложен Бадњак у порти Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару

Бадње вече у Зајечару — Налагање бадњака

У порти Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару традиционално је вршено паљење, илити налагање Бадњака, ове године у присуству мањег броја верника, због поштовања епидемиолошких мера.

Ове године због пандемије корона вируса није организована празнична литија улицама Зајечара, а налагању Бадњака у порти Саборне цркве присуствовао је мањи број грађана у односу на претходне године, због поштовања епидемиолошких мера.

Поред грађана при налагању Бадњака присуствовали су Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион са свештенством Епархије тимочке, као и представници Градске управе Зајечар са градоначелником Бошком Ничићем.

Епископ тимочки господин Иларион се након служења Вечерње службе обратио присутнима, пожелевши им срећан и благословен Бадњи дан, уз традиционални поздрав „Мир божији, Христос се роди”.

„Да се умножимо у цркви Христовој, да се умножимо и сјединимо у молитви, то нам је најпотребније у ово време и у свако време. Ако нас невоља не уједини, сигурно нас неће ујединити благостање и комфор живота 21. века. Нека сте сви живи и здрави, благословени, да вашим домовима понесете благослов, здравље, мир, а Господ нека дарује Царство небеско свим пострадалима. Мир божији, Христос се роди”, рекао је приликом обраћања верницима Епископ тимочки господин Иларион.

Верници који су одлучили да присуствују паљењу бадњака, придржавали су се епидемиолошких мера и већина њих је носила маске.

Паљењу бадњака претходила је вечерња служба у Саборној цркви, а сутра, на Божић биће служена литургија у 08:00 часова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб