Timočka Timočka
Početna / Vesti / Nastavlja se izlaganje i uvid u deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zaječara
Zaječar — Opština — Centar

Nastavlja se izlaganje i uvid u deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zaječara

Na osnovu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike i Odluke o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike, Gradska uprava grada Zaječara nastavlja se izlaganje i uvid u deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zaječara.

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju grada Zaječara izložen je u sedištu Gradske uprave grada Zaječara, ul. Trg oslobođenja br. 1 u kancelariji broj 60 (zgrada u dvorištu).

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtev za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Zaječara mogu podneti Gradskoj upravi grada Zaječara u vremenu od 07:30, do 15:30 časova svakog radnog dana i u neradne dane od 09:00 do 13:00 časova, najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 5. juna 2020. godine u 24 časa.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 30. maja 2020. godine u 24 časa, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji grada Zaječara (izabrano mesto glasanja). Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica. Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno lice za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške Gradske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu za zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Možda će Vas zanimati

Privremena obustava saobraćaja, saobraćajni znaci

Privremeno se obustavlja saobraćaj u delu ulice Nikole Pašića u Zaječaru 29. septembra

Radi održavanja takmičenja „Mesec zaštite od požara – septembar 2020.” u utorak, 29. septembra, za …

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Održan 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima u Zaječaru

Jubilarni 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima održan je na Fakultetu za menadžment u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica