ВестиВлада Србије: Улазак у земљу уз негативан PCR тест или самоизолацију

Влада Србије: Улазак у земљу уз негативан PCR тест или самоизолацију

Седница Владе Србије
Фото: Влада РС

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници протокол уласка држављана Србије и страних држављана у Републику Србију, у складу са епидемиоплошком ситуацијом и заштитом становништва од заразне болести COVID-19.

Држављани Србије могу да уђу у нашу земљу и крећу се без ограничења уз негативан PCR тест на корона вирус, не старији од 72 сата. Уколико немају урађен тест са негативним резултатом, сви наши држављани, без изузетка, мораће да буду у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана.

Што се тиче страних држављана, они могу у Републику Србију ући уз два услова – негативан PCR тест на корона вирус не старији од 72 сата и дозвола коју издаје комисија коју чине представници Министарства здравља, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова. Ова дозвола може се прибавити у нашој амбасади или конзулату у земљи из које страни држављанин долази.

Треба додати и да је кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, препоручио Влади да од 1. јуна у потпуности отвори границе за лица која долазе из 4 суседне земље – Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб