Timočka Timočka
Početna / Vesti / Nastavlja se sa uređenjem ulica: Radove u Rgotini obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić (FOTO)

Nastavlja se sa uređenjem ulica: Radove u Rgotini obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić (FOTO)

U seoskim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Zaječara nastavljeno je sa asfaltiranjem. Danas je radove u Rgotini obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima.

U Rgotini je asfaltirano 250 + 530 metara, dve ulice, utrošeno 350 tona asfaltne mase, a vrednost ovih radova je 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

„Ovo je projekat koji je započeo krajem prošle godine i trajaće do 2025. godine i obuhvata rehabilitaciju svih seoskih ulica. Ove ulice nisu rekonstruisane više od 40 godina. Ova ulica ovde mora prvo da se izravnja, pa tek onda da se asfaltira. Radovi na infrastrukturi biće nastavljeni u 42 seoske mesne zajednice. Ovo je prva faza radova, a druga će biti na jesen i svake godine će biti tako”, istakao je gradonačelnik Ničić.

Ničić je dodao da su u planu radovi u ulicama u prigradskim naseljima koje nikada nisu bile asfaltirane.

„U planu su i radovi u ulicama u prigradskim naseljima, a tu uslov postoji da se potpiše ugovor sa Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj. Naša procena je vrednost investicija u seoskim mesnim zajednicama da će biti oko 1,2 milijarde dinara i mi ćemo uspeti da naredne četiri godine sredimo ulice u svim selima”, kaže Ničić.

Prema rečima prvog čoveka grada Zaječara, očekuje se da se finansijska situacija u gradu stabilizuje na jesen 2022. godine, a dugovanja grada od 2017. godine do sada su znatno smanjena.

„Na jesen 2022. mislim da ćemo potpuno stabilizovati finansijsku situaciju u gradu, jer će tada radnici u fabrici koja dolazi primati već plate, a porez na zarade će se triplirati u odnosu na sada, a to ide direktno u budžet grada. Mi smo dugovanja grada sveli od 2,5 milijarde 2017. godine na nekih blizu 600 miliona, delom su reprogramirana dugovanja.”

Radovi se sutra nastavljaju u Salašu gde će biti asfaltirano 450 metara u prvoj fazi, a vrednost ovih radova je 2,5 dinara i biće utrošeno 200 tona asfalta. Narednih dana radovi će biti nastavljeni i u Vražogrncu.

„Plan nam je da uradimo do 2025. i sistem za prečišćavanje otpadnih voda. To podrazumeva da se kanalizacija uradi svuda i u gradu i u selima”, naglasio je Ničić.

On je dodao da je plan da se radi i na infrastrukturi od “Vražogrnačke rampe” do Zvezdana i da se uskoro nastavi sa rekonstrukcijom ulica Ivana Milutinovića i Hajduk Veljkove, kao i Negotinskog puta.

Možda će Vas zanimati

Timočka — Nestanak struje

Deo Rgotine sutra bez struje

Zbog izvođenja radova na mreži u ponedeljak, 8.marta, bez napajanja električnom energijom biće korisnici u …

Naselje Ključ u Zaječaru dobija i dečije igralište

Nakon što je nedavno naselje Ključ III u Zaječaru dobilo teretanu na otvorenom, u planu …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica