Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Наставља се са уређењем улица: Радове у Рготини обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић (ФОТО)

Наставља се са уређењем улица: Радове у Рготини обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић (ФОТО)

У сеоским месним заједницама на територији Града Зајечара настављено је са асфалтирањем. Данас је радове у Рготини обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима.

У Рготини је асфалтирано 250 + 530 метара, две улице, утрошено 350 тона асфалтне масе, а вредност ових радова је 4,5 милиона динара са ПДВ-ом.

„Ово је пројекат који је започео крајем прошле године и трајаће до 2025. године и обухвата рехабилитацију свих сеоских улица. Ове улице нису реконструисане више од 40 година. Ова улица овде мора прво да се изравња, па тек онда да се асфалтира. Радови на инфраструктури биће настављени у 42 сеоске месне заједнице. Ово је прва фаза радова, а друга ће бити на јесен и сваке године ће бити тако”, истакао је градоначелник Ничић.

Ничић је додао да су у плану радови у улицама у приградским насељима које никада нису биле асфалтиране.

„У плану су и радови у улицама у приградским насељима, а ту услов постоји да се потпише уговор са Канцеларијом за локални и економски развој. Наша процена је вредност инвестиција у сеоским месним заједницама да ће бити око 1,2 милијарде динара и ми ћемо успети да наредне четири године средимо улице у свим селима”, каже Ничић.

Према речима првог човека града Зајечара, очекује се да се финансијска ситуација у граду стабилизује на јесен 2022. године, а дуговања града од 2017. године до сада су знатно смањена.

„На јесен 2022. мислим да ћемо потпуно стабилизовати финансијску ситуацију у граду, јер ће тада радници у фабрици која долази примати већ плате, а порез на зараде ће се триплирати у односу на сада, а то иде директно у буџет града. Ми смо дуговања града свели од 2,5 милијарде 2017. године на неких близу 600 милиона, делом су репрограмирана дуговања.”

Радови се сутра настављају у Салашу где ће бити асфалтирано 450 метара у првој фази, а вредност ових радова је 2,5 динара и биће утрошено 200 тона асфалта. Наредних дана радови ће бити настављени и у Вражогрнцу.

„План нам је да урадимо до 2025. и систем за пречишћавање отпадних вода. То подразумева да се канализација уради свуда и у граду и у селима”, нагласио је Ничић.

Он је додао да је план да се ради и на инфраструктури од “Вражогрначке рампе” до Звездана и да се ускоро настави са реконструкцијом улица Ивана Милутиновића и Хајдук Вељкове, као и Неготинског пута.

Можда ће Вас занимати

Град Зајечар — COVID-19

Зајечар: 30 нових случајева инфекције корона вирусом

На основу 120 новообрађених PCR и AG узорака, у последња 24 часа, на територији града …

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 27. фебруар 2021.

Пун Месец је у знаку Девице ове суботе, тако да на једној страни имамо Девицу …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница