Timočka Timočka
Početna / Vesti / Nastavljeni radovi na asfaltiranju ulica u Zaječaru i Gradskovu

Nastavljeni radovi na asfaltiranju ulica u Zaječaru i Gradskovu

U Zaječaru i Gradskovu nastavljeni su infrastrukturni radovi. Radove je obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

U Zaječaru je asfaltirana ulica Ljutice Bogdana u Kotlujevcu, u dužini od 350 metara, a prema rečima Ničića biće urađene i ostale ulice u ovom delu.

„Asfaltirano je 350 metara. Utrošeno je oko 300 tona asfaltne mase, a vrednost radova bez PDV-a je 2.600.000 dinara, dok sa PDV-om iznosi oko 3.150.000 dinara. Ljudi ovde su odavno zaslužili da dobiju nov asfalt, ne samo u ulici Ljutice Bogdana, već i u bočnim ulicama. Obezbeđena su sredstva i nastavićemo da radimo i dalje”, poručio je Ničić.

Jedan od stanovnika u ovoj ulici, Dragiša Micić, zadovoljan je radovima i ističe da svima koji tu žive ovi radovi mnogo znače.

„Nama stanovnicima ove ulice svi ovi radovi puno znače. U zadnje vreme nije moglo da se prolazi ovom ulicom, morali smo da prenosimo decu zbog blata kada su išla u školu. Da ne pričam o prašini, nije se moglo disati, a kamioni neprestano prolaze. Zaista sam zadovoljan kako ovo sada izgleda”, rekao je Dragiša Micić.

Takođe, u Gradskovu, kod Zaječara, asfaltirano je 650 metara glavnog puta, kao i pojedini delovi prema Halovu. Meštani kažu da je ova ulica rađena poslednji put pre pola veka.

„Ovaj put znači puno, da mogu moja deca da dođu tu. Radili smo mi meštani ovaj put pre 40-50 godina, davno je to bilo”, kaže meštanka Ljubica Krajnjanović.

„Ovo smo dugo čekali, godinama. Put je bio uništen, a sada mnogo bolje izgleda”, rekao je Najdanović Jordan, jedan od meštana.

„Put znači mnogo, jer dugo nije rađen, ne samo za ovo selo već i za druga obližnja sela. Put je rađen sedamdesetih godina”, kazao je Zaviša Mihajlović, meštanin.

Gradonačelnik Boško Ničić ističe da će se raditi još ulica, kako u prolećnom delu, tako i u jesenjem delu sređivanja.

„Pošto vremenske prilike dozvoljavaju, radimo u Gradskovu 650 metara glavnog puta i dva dela prema Halovu. Širina puta je 3,5 metara, utrošeno je 350 tona asfaltne mase i ukupna cena sa PDV-om je 3.740.000 dinara. Potrudićemo se da uradimo i ulicu koja pravi krug oko sela, to je u projektu što se tiče ovog prolećnog sređivanja, a na jesen će biti urađene ove bočne ulice koje te dve povezuju”, rekao je Ničić.

Ničić dodaje da će u narednom periodu biti asfaltirano u Malom Jasenovcu i Šipikovu, a potom i u Velikom Jasenovcu.

Možda će Vas zanimati

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković vakcinisao se u kompaniji „Elixir” Prahovo

Juče je u ambulanti najvećeg privrednog kolektiva u opštini Negotin, kompaniji „Elixir” Prahovo, organizovana imunizacija …

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića: Pojedine ulice u Zaječaru sutra bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića sutra, 16. aprila, bez vode će biti …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica