Вести„Небезбедно” извлачење USB-а у Windows-у постаје стандард

„Небезбедно” извлачење USB-а у Windows-у постаје стандард

Жена убацује USB stick у лаптоп
Фото: Shutterstock, илустрација

„Живот је прекратак да бисмо безбедно извлачили USB stick” — каже једна интернет шала која би ускоро могла да постане застарела. Откако је Windows-а и њихове подршке за спољне USB меморије, меморијски се штапићи морају из рачунара вадити на „безбедан” начин, онај који Microsoft препоручује. То значи да бисмо, ако не желимо никакве проблеме у раду, требали прво зауставити рад USB sticka кроз интерфејс Windows-а и тек га потом искључити из улаза на кућишту. Али, с временом је ова радња многима дојадила па су навикли само ископчати USB и надати се најбољем.

С најновијом променом у Windows-у 10 такво понашање више неће бити проблем — напротив, биће стандардно. Из Microsoft-а су најавили да ће у Windows-у 10 верзије 1809 (October 2018 update, иначе пун проблема) поставити као „defaultni” начин рада са USB меморијама онај који им омогућава брзо уклањање из рачунара, тзв. „Quick removal”.

У том начину рада Windows неће марити за искључивање меморије, осим ако она у том тренутку није у активној употреби, односно ако се на њу не записују подаци.

До сада је постављени начин рада за USB-ове био онај под називом „Better performance” који је омогућавао Windows-у да на спољне меморије записују cache податке. Самим тиме меморија је чешће била активна и то је значило да за њено уклањање треба следити „сигурну” процедуру. Овакав начин рада биће могућ и даље, али ће га требати ручно одабрати према Microsoft-овим упутствима.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб