VestiNegotinci će glasati o promeni Ustava na 72 glasačka mesta

Negotinci će glasati o promeni Ustava na 72 glasačka mesta

U nedelju 16. januara u Republici Srbiji biće održan Republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. U opštini Negotin pravo glasa ima 36.887 građana.

Za izjašnjavanje u inostranstvu odlučilo se 29 glasača, dok će svoje pravo glasa u opštini Negotin ostvariti 36.858 građana.

Izjašnjavanje na referendumu u nedelju 16. januara, Negotinci mogu obaviti, u vremenu od 07:00 do 20:00 časova, na 72 glasačka mesta na teritoriji opštine Negotin.

„U petak i subotu, 14. i 15. januara 2022. godine, u periodu od 8 do 20 časova, i na dan glasanja u nedelju 16. januara 2022. godine najkasnije do 11 časova, Izborna komisija opštine Negotin će primati obaveštenja glasača koji nisu u mogućnosti da glasaju na glasačkom mestu putem telefona 019/544-000, dok na dan glasanja 16. januara 2022. godine glasač može glasački odbor da obavesti i neposredno i to lično, putem telefona ili uz pomoć nekog lica koje glasač sam izabere. Naglašavamo da van glasačkog mesta mogu da glasaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica. Prilikom prijavljivanja, glasač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu prebivališta i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu“, poručila je predsednik Izborne komisije opštine Negotin Jasna Lazić Radosavljević.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,058PratilacaLajkuj
3,817PratilacaZaprati
1,278PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x