ВестиНЕОЧЕKИВАНО: Миришљаве свеће опасне по здравље?

НЕОЧЕKИВАНО: Миришљаве свеће опасне по здравље?

Миришљаве свеће
Фото: Pixabay, илустрација

Миришљаве свеће могле би да вам нанесу више штете него користи.

С озбиром на то да су данас сви под стресом, људи налазе различите начине да се опусте, а некима то полази за руком помоћу миришљавих свећа.

Ако и ви волите и користите миришљаве свеће, требало би да знате да то можда и није најздравији начин опуштања.

Раније ове године, у Великој Британији су здравствени стручњаци упозорили грађане да миришљаве свеће могу да имају штетне ефекте.

Наиме, неке раније студије су показале да ове свеће могу да садрже канцерогене хемикалије које су штетне по здравље, и могу да погоршају респираторне проблеме попут астме.

Никола Елиот каже да би требало избегавати свеће од парафинског воска. „Може да садржи и до 11 канцерогених састојака који контаминирају ваздух, оштећујући наше окружење, а тиме и наше здравље”, објашњава она.

Саветује да уместо тога користите свеже од пчелињег или кокосовог воска, као и оне које садрже природна есенцијална уља, а не синтетичке мирисе.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб