VestiNEOČEKIVANO: Mirišljave sveće opasne po zdravlje?

NEOČEKIVANO: Mirišljave sveće opasne po zdravlje?

Mirišljave sveće
Foto: Pixabay, ilustracija

Mirišljave sveće mogle bi da vam nanesu više štete nego koristi.

S ozbirom na to da su danas svi pod stresom, ljudi nalaze različite načine da se opuste, a nekima to polazi za rukom pomoću mirišljavih sveća.

Ako i vi volite i koristite mirišljave sveće, trebalo bi da znate da to možda i nije najzdraviji način opuštanja.

Ranije ove godine, u Velikoj Britaniji su zdravstveni stručnjaci upozorili građane da mirišljave sveće mogu da imaju štetne efekte.

Naime, neke ranije studije su pokazale da ove sveće mogu da sadrže kancerogene hemikalije koje su štetne po zdravlje, i mogu da pogoršaju respiratorne probleme poput astme.

Nikola Eliot kaže da bi trebalo izbegavati sveće od parafinskog voska. „Može da sadrži i do 11 kancerogenih sastojaka koji kontaminiraju vazduh, oštećujući naše okruženje, a time i naše zdravlje”, objašnjava ona.

Savetuje da umesto toga koristite sveže od pčelinjeg ili kokosovog voska, kao i one koje sadrže prirodna esencijalna ulja, a ne sintetičke mirise.

 

Izvor:mondo.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,352PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub