ВестиНичић: На Краљевици се припрема пројекат изградње једне од најбољих, најлепших, професионалних,...

Ничић: На Краљевици се припрема пројекат изградње једне од најбољих, најлепших, професионалних, картинг стаза на Балкану

На простору испод новог фудбалског стадиона на Краљевици припрема се пројекат изградње једне од најбољих, и најлепших, професионалних, картинг стаза на Балкану, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Према речима градоначелника Зајечара реализацијом овог пројекта заокружиће се читава одеја, вероватно јединственог, комплекса који почиње од бившег „Павиљона” (будућег „Дома извиђача” са великим дечијим парком и хелиодромом у подножју истог, преко ски стазе, отвореног базена (којем предстоји озбиљна реконструкција), спортске хале (која ће до 2025. такође бити реконструисана), комплекса отворених спортских терена, атлетског стадиона (на месту садашњег стадиона на Краљевици), бунгалов насеља (које ће се довршити и уредити до средине наредне године), простора за Гитаријад” и Музеја “Rock ’n’ rolla”, новог фудбалског стадиона по стандарду Ф4 (ФИФА) са халом за борилачке спортове, професионалне картинг стазе, хотела са спа центром и теретанама („Спорт&спа хотел”) и паркова за шетњу.

„Приликом израде свих ових пројеката највише ће се водити рачуна о очувању, обнови и уређењу (пошто је сада прилично запуштена) саме парк-шуме на Краљевици и забрани кретања возила истом”, каже Ничић.

Ничић додаје да се пројектују и нове стазе за шетање са справама као и „Адреналин парк” који се мора уклопити у саму шуму без нарушавања изгледа исте.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб