VestiNičić: Na Kraljevici se priprema projekat izgradnje jedne od najboljih, najlepših, profesionalnih,...

Ničić: Na Kraljevici se priprema projekat izgradnje jedne od najboljih, najlepših, profesionalnih, karting staza na Balkanu

Na prostoru ispod novog fudbalskog stadiona na Kraljevici priprema se projekat izgradnje jedne od najboljih, i najlepših, profesionalnih, karting staza na Balkanu, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara realizacijom ovog projekta zaokružiće se čitava odeja, verovatno jedinstvenog, kompleksa koji počinje od bivšeg „Paviljona” (budućeg „Doma izviđača” sa velikim dečijim parkom i heliodromom u podnožju istog, preko ski staze, otvorenog bazena (kojem predstoji ozbiljna rekonstrukcija), sportske hale (koja će do 2025. takođe biti rekonstruisana), kompleksa otvorenih sportskih terena, atletskog stadiona (na mestu sadašnjeg stadiona na Kraljevici), bungalov naselja (koje će se dovršiti i urediti do sredine naredne godine), prostora za Gitarijad” i Muzeja “Rock ’n’ rolla”, novog fudbalskog stadiona po standardu F4 (FIFA) sa halom za borilačke sportove, profesionalne karting staze, hotela sa spa centrom i teretanama („Sport&spa hotel”) i parkova za šetnju.

„Prilikom izrade svih ovih projekata najviše će se voditi računa o očuvanju, obnovi i uređenju (pošto je sada prilično zapuštena) same park-šume na Kraljevici i zabrani kretanja vozila istom”, kaže Ničić.

Ničić dodaje da se projektuju i nove staze za šetanje sa spravama kao i „Adrenalin park” koji se mora uklopiti u samu šumu bez narušavanja izgleda iste.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub