ВестиНово на Instagramu: ПРИЈАВИТЕ лажни садржај!

Ново на Instagramu: ПРИЈАВИТЕ лажни садржај!

iPhone — Инстаграм
Фото: Pixabay, илустрација

Kорисници ће убудуће моћи да означе неки садржај као лажну информацију, ево шта ће Instagram даље урадити са тим постовима!

Instagram ће до краја августа свим корисницима широм света омогућити да пријаве садржај који сматрају лажним.

Платформа за дељење фотографија и видеа саопштила је да ће нова опција омогућити обележавање садржаја који потенцијално доводи у заблуду, како би се ширење лажних информација зауставило.

„Поносан сам што могу да поделим са вама да ћете убудуће моћи да нас обавестите да су постови на Instagramу лажне информације. Ово је први у низу корака које предузимамо како бисмо зауставили ширење нетачних информација”, саопштио је први човек Instagramа Адам Мосери.

Пријављивање садржаја вршиће се тако што ћете кликнути на три тачкице у горњем десном углу неког поста, где ћете пронаћи опције да га пријавите као неприкладан или као лажну информацију.

Instagram ће, по добијању ваше пријаве, задатак да провери информацију доделити запосленом на „провери чињеница“. Интересантно је да Instagram неће уклањати постове који су нетачни, само ће спречити да се они приказују у претрази, уз хаштагове који их прате или на Explore страници.

Instagram ће информације добијене од корисника искористити и за обучавање вештачке интелигенције која ће, у неком тренутку у будућности, моћи сама да препознаје и пријављује лажне информације уместо корисника.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб