VestiNovo na Instagramu: PRIJAVITE lažni sadržaj!

Novo na Instagramu: PRIJAVITE lažni sadržaj!

iPhone — Instagram
Foto: Pixabay, ilustracija

Korisnici će ubuduće moći da označe neki sadržaj kao lažnu informaciju, evo šta će Instagram dalje uraditi sa tim postovima!

Instagram će do kraja avgusta svim korisnicima širom sveta omogućiti da prijave sadržaj koji smatraju lažnim.

Platforma za deljenje fotografija i videa saopštila je da će nova opcija omogućiti obeležavanje sadržaja koji potencijalno dovodi u zabludu, kako bi se širenje lažnih informacija zaustavilo.

„Ponosan sam što mogu da podelim sa vama da ćete ubuduće moći da nas obavestite da su postovi na Instagramu lažne informacije. Ovo je prvi u nizu koraka koje preduzimamo kako bismo zaustavili širenje netačnih informacija”, saopštio je prvi čovek Instagrama Adam Moseri.

Prijavljivanje sadržaja vršiće se tako što ćete kliknuti na tri tačkice u gornjem desnom uglu nekog posta, gde ćete pronaći opcije da ga prijavite kao neprikladan ili kao lažnu informaciju.

Instagram će, po dobijanju vaše prijave, zadatak da proveri informaciju dodeliti zaposlenom na „proveri činjenica“. Interesantno je da Instagram neće uklanjati postove koji su netačni, samo će sprečiti da se oni prikazuju u pretrazi, uz haštagove koji ih prate ili na Explore stranici.

Instagram će informacije dobijene od korisnika iskoristiti i za obučavanje veštačke inteligencije koja će, u nekom trenutku u budućnosti, moći sama da prepoznaje i prijavljuje lažne informacije umesto korisnika.

 

Izvor:mondo.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,353PratilacaLajkuj
4,213PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub