ВестиОбележавање Светог Трифуна на Рајачким пивницама

Обележавање Светог Трифуна на Рајачким пивницама

Свети Трифун на Рајачким пивницама

У петак, 14. фебруара на Рајачким пивницама пригодним програмом традиционално ће бити обележен Свети Трифун, заштитник винара и виноградара. На овај дан орезује се лоза и вином се заливају чокоти јер се верује да ће се на тај начин повратити винограду малаксала снага после дугог зимског периода.

Програм ће почети у 10:00 сати концертом оркестра „Контракорд” и приказом изворног народног стваралаштва. У 10 сати и 30 минута биће обављено резање славског колача и резидба винове лозе.

За све заинтересоване посетиоце из Неготина је организован и бесплатан превоз. Полазак је у 09:00 сати испред Педагошке академије, а повратак у 14:00 сати.

Организатори програма обележавања Светог Трифуна на Рајачким пивницама су Туристичка организација општине Неготин и Општина Неготин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб