ВестиОдиграна позоришна представа „Од раја до безњенице” у зајечарској музичкој школи

Одиграна позоришна представа „Од раја до безњенице” у зајечарској музичкој школи

Представа „Од раја до безњенице” у Зајечару

У зајечарској музичкој школи синоћ је одиграна позоришна представа „Од раја до безњенице” по тексту и у режији Зорана Суботичког, као поклон града Зајечара пре свега медицинским радницима, лекарима у ковид и вакционалној зони, волонтерима Црвеног крста.

Ова позоришна драма говори о великој и трагичној љубави највећег српског песника Лазе Костића и Ленке Дунђерски, кћери најбогатијег и најмоћнијег Србина у аустроугарској монархији – Лазара Дунђерског.

Представа „Од раја до безњенице” у Зајечару

Представа је заснована на игри, глуми професионалних глумаца, без икаквих техничких, сценских ефеката и експеримената. Реч је о врло емотивном драмском делу које никог не оставља равнодушним.

Представа „Од раја до безњенице” у Зајечару

Настала је 2015. године на Фантасту, дворцу Богдана Дунђерског, као саставни део реконструкције „дворске културе Војводине“ и са великим успехом се изводи у старим здањима од Београда до Будимпеште. Зајечар је први град у овом делу Србије у којем се изводи представа!

Глумце у представи, Јовану Радовановић, Ервина Хаџимуртезића и Миодрага Петровића, зајечарска публика је поздравила топлим аплаузом.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб