Тимочка КрајинаБорУ Техничкој школи у Бору обележен Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода

У Техничкој школи у Бору обележен Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода

Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода обележен у Техничкој школи у Бору

Поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода у Техничкој школи у Бору, одржана је јавна трибина „Безбедност младих лица у саобраћају на територији града Бора”.

На трибини је говорио Игор Велић, мастер инж. саобраћаја који је своје стручно знање, стечено добрим делом кроз свакодневну праксу, као и своја искуства, изнео присутнима, упознавши их са бројним изазовима и проблемима са којима се учесници у саобраћају свакодневно сусрећу.

На територији града Бора у периоду од 2016. до 2020. год. регистровано је 609 незгода у којима је живот изгубило 11 наших суграђана, док је 437 лица задобило теже/лакше повреде.

У тим незгодама живот је изгубило троје младих људи док је 144 повређено!

Страдање младих на било који начин, а посебно у ситуацији коју је могуће спречити, представља огроман ударац за породицу и читаву заједницу. Стога је дужност свих чланова друштва да спречи да се животи младих људи доводе у опасност у саобраћају. Њихова безбедност је велики изазов за све, а посебно за оне чији је то професионални позив.

Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода обележен у Техничкој школи у Бору

На предавању је било речи и о значају коришћења сигурносних појасева и дечијих ауто-седишта, о утицају брзине, алкохола, и употребе мобилног телефона на настанак саобраћајне незгоде. Предавање су пратили и видео клипови потресног садржаја на којима су приказани карактеристични случајеви саобраћајних незгода и грешака које учесници у саобраћају праве.

На крају предавања присутнима је представљен ГИС софтвер за урбану мобилност (mobilitybor.com) као и мере за унапређење безбедности саобраћај на територији града Бора.

Закључак је да се кроз оваква и слична предавања, која треба да постану обавезна у свим школама, може много постићи на превенцији незгода у саобраћају у којима учествују наши млади суграђани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб