Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održan 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima u Zaječaru
10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Održan 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima u Zaječaru

Jubilarni 10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima održan je na Fakultetu za menadžment u Zaječaru. Ove godine simpozijum se odvijao u izmenjenim i otežanim okolnostima, zbog korona virusa.

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Dekan Fakulteta za menadžment u Zaječaru prof. dr Dragan Mihajlović zadovoljan je odzivom učesnika i pored pandemije izazvane virusom COVID-19.

Prof. dr Dragan Mihajlović — dekan Fakulteta za menadžment u Zaječaru

„Simpozijum se održava uz sve neophodne zaštitne mere. Zbog virusa, manje je broj učesnika nego ranijih godina. Ovaj simpozijum okupio je oko 20 učesnika, a radove je poslalo 32 autora, a 18 radova je pristiglo iz inostranstva. Držimo se stare šeme, da sa aspekta nekih novih saznanja damo doprinos u obnavljanju postojećih obnovljivih resursa, što je i intencija društva, države i uopšte sveta. Trebalo bi da se sve više okrenemo prirodnim resursima, a da zanemarimo ove resurse koji su na izmaku. Radovi su tako koncepirani, da većina prate obnovljive prirodne resurse u odnosu na neobnovljive prirodne resurse”, poručio je prof. dr Dragan Mihajlović, dekan Fakulteta za menadžment u Zaječaru.

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Dejan Lončar, predavač na univerzitetu u Ženevi, održao je uvodno predavanje, vezano za ekonomske analize.

Dejan Lončar — predavač na univerzitetu u Ženevi

„Prvi put sam u Zaječaru. Jako je bitno da se razvije ta međunarodna saradnja fakulteta u Srbiji sa drugim univerzitetima u Evropskoj uniji, kako bi primenili neka znanja. Time ćemo usavršiti naučni pristup i poboljšati kvalitet nastave. Moje predavanje je vezano za ekonomske analize koje su neophodne za dalji razvoj u oblasti ekonomije i menadžmenta. Postoji dosta prostora za poboljšanje tih analiza u Srbiji, pogotovo u ovom kraju gde imamo industrijske komplekse, gde postoji potreba za analizom tih podataka. To je pravi put da se poboljša poslovanje, a ljudi će na taj način steći više znanja kako bi dobili poslove u tim industrijskim kompleksima”, istakao je Lončar.

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Slavica Miletić, doktor menadžmenta i biznisa, uputila je sve pohvale Fakultetu za menadžment u Zaječaru, jer su u doba pandemije, organizovali simpozijum.

Slavica Miletić — doktor menadžmenta i biznisa

„Ranije je bilo to većih razmera, međutim, bitno je da se i ovaj jubilarni simpozijum održao”, kaže Miletić.

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

10. Međunarodni simpozijum o upravljanju prirodnim resursima

Ovaj jubilarni simpozijum realizovao je Fakultet za menadžment Zaječar u saradnji sa partnerskim institucijama Faculty of economics Lum Jean Monnet University Bari, Italy, Economic Institute of Stanislaw Staszic University of Applied Sciences in Pila, Poland, Faculty of business studies Mediterranean University Podgorica, Montenegro, Slobodnom zonom Pirot i Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije (RARIS), uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Možda će Vas zanimati

Danas sunčano i natprosečno toplo za ovo doba godine

U Srbiji sunčano i natprosečno toplo, samo ujutru u nižim predelima i duž rečnih dolina …

Temperatura u padu, ali i dalje iznad proseka, najviša dnevna do 16 stepeni

U nižim predelima Srbije malo svežije uz duže zadržavanje magle i niske oblačnosti. U brdsko-planinskom …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica