ВестиОдржан 10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима у Зајечару

Одржан 10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима у Зајечару

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

Јубиларни 10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима одржан је на Факултету за менаџмент у Зајечару. Ове године симпозијум се одвијао у измењеним и отежаним околностима, због корона вируса.

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

Декан Факултета за менаџмент у Зајечару проф. др Драган Михајловић задовољан је одзивом учесника и поред пандемије изазване вирусом COVID-19.

Проф. др Драган Михајловић — декан Факултета за менаџмент у Зајечару

„Симпозијум се одржава уз све неопходне заштитне мере. Због вируса, мање је број учесника него ранијих година. Овај симпозијум окупио је око 20 учесника, а радове је послало 32 аутора, а 18 радова је пристигло из иностранства. Држимо се старе шеме, да са аспекта неких нових сазнања дамо допринос у обнављању постојећих обновљивих ресурса, што је и интенција друштва, државе и уопште света. Требало би да се све више окренемо природним ресурсима, а да занемаримо ове ресурсе који су на измаку. Радови су тако концепирани, да већина прате обновљиве природне ресурсе у односу на необновљиве природне ресурсе”, поручио је проф. др Драган Михајловић, декан Факултета за менаџмент у Зајечару.

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

Дејан Лончар, предавач на универзитету у Женеви, одржао је уводно предавање, везано за економске анализе.

Дејан Лончар — предавач на универзитету у Женеви

„Први пут сам у Зајечару. Јако је битно да се развије та међународна сарадња факултета у Србији са другим универзитетима у Европској унији, како би применили нека знања. Тиме ћемо усавршити научни приступ и побољшати квалитет наставе. Моје предавање је везано за економске анализе које су неопходне за даљи развој у области економије и менаџмента. Постоји доста простора за побољшање тих анализа у Србији, поготово у овом крају где имамо индустријске комплексе, где постоји потреба за анализом тих података. То је прави пут да се побољша пословање, а људи ће на тај начин стећи више знања како би добили послове у тим индустријским комплексима”, истакао је Лончар.

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

Славица Милетић, доктор менаџмента и бизниса, упутила је све похвале Факултету за менаџмент у Зајечару, јер су у доба пандемије, организовали симпозијум.

Славица Милетић — доктор менаџмента и бизниса

„Раније је било то већих размера, међутим, битно је да се и овај јубиларни симпозијум одржао”, каже Милетић.

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

10. Међународни симпозијум о управљању природним ресурсима

Овај јубиларни симпозијум реализовао је Факултет за менаџмент Зајечар у сарадњи са партнерским институцијама Faculty of economics Lum Jean Monnet University Bari, Italy, Economic Institute of Stanislaw Staszic University of Applied Sciences in Pila, Poland, Faculty of business studies Mediterranean University Podgorica, Montenegro, Слободном зоном Пирот и Регионалном агенцијом за развој Источне Србије (РАРИС), уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб