Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржан осми грађански протест „1 од 5 милиона” у Зајечару
Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

Одржан осми грађански протест „1 од 5 милиона” у Зајечару

У Зајечару је одржан осми протест „1 од 5 милиона”. Грађани су као и сваког петка, прошетали улицама Зајечара. Овог пута рута се кретала улицама: Николе Пашића, Љубе Нешића, Божина Јовановића, Генерала Гамбете, настављена је до Трга ослобођења, затим улицом Николе Пашића, све до споменика Николи Пашићу где је шетња завршена.

На осмом окупљању у Зајечару, обратили су се Чедомир Чупић — професор Факултета политичких наука, Зоран Ивошевић — бивши судија Врховног суда и Владимир Драговић — пензионер из Зајечара.

„Сви ви који сте овде треба да уздигнете Зајечар и целу Тимочку Крајину. Ви сте овде савест и свест. Ово је протест због свега што се у нашој земљи урушава. Влада постоји само као сервис који се од њега оглушује. Узурпација и самовоља човека разара владавину права. Имамо узурпатора на власти, који је изашао из уставних и законских овлашћења. Никада у Србији се није десило да имамо потпуни медијски мрак. Треба да створимо такав систем који неће дозволити никоме да узурпира власт ни у будућности. Прво увек треба да устану људи који имају знања о томе шта се дешава и да опомену оне на власти који злоупотребљавају власт, јер највећу одговорност носе интелектуалне елите”, поручио је Чедомир Чупић, професор Факултета политичких наука.

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

„Овакво стање у подели власти и вршењу јавних функција, суспендује владавину права. Тај принцип као опште добро сваке демократије, захтева да носиоци власти своја овлашћења врше у стриктно одређеним правним оквирима. Тамо где се ти оквири не поштују владају људи који имају своје личне пориве”, каже Зоран Ивошевић, бивши судија Врховног суда.

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

„Велика је част стати пред свима вама и говорити. Србијом још увек влада мркли мрак. Kада бисмо симболично угасили градску расвету, ми би били у мраку. Али тамо на хоризонту види се трачак наде да ћемо успети. Ми пензионери треба да подржимо младе, због њихове боље будућности”, рекао је Владимир Драговић, пензионер из Зајечара.

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

„У земљи у којој не влада право и у којој није успостављен систем који ће да функционише, да оне који су на функцији и који малтретирају све жене санкционишу, не можемо да славимо 8. март”, рекла је Селена Ристић Витомировић, глумица.

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

Након обраћања говорника, грађани су кренули у протестну шетњу, а наредни протест биће организован и следећег петка у Зајечару.

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

Осми протестни скуп „1 од 5 милиона” у Зајечару

Можда ће Вас занимати

Седница Скупштине града Зајечара

40. седница Скупштине града Зајечара 21. октобра

У среду, 21. октобра у сали Дома културе у Котлујевцу биће одржана 40. седница Скупштине …

143. седница Градског већа града Зајечара

Зајечар: Одржана 143. седница Градског већа

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 143. седница Градског већа града Зајечара. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница