Timočka KrajinaBorOdržan sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning”...

Održan sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i MZ Oštrelj

Sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i MZ Oštrelj
Foto: Grad Bor

Na zahtev Mesne zajednice Oštrelj, u sali Gradske uprave u Boru održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i Mesne zajednice Oštrelj, na temu razvoja rudarstva na teritoriji sela Oštrelj.

„Svi smo svesni činjenice da je selo Oštrelj direktno pogođeno istorijskim nasleđem rudarenja u poslednjih nekoliko decenija. Danas se ti istorijski problem vrlo direktno rešavaju. Kompanija je isušila jezero Robule i rađena je rekultivacija. Na samo jalovište naneta je ozbiljna količina zemlje. Ovo su direktin problemi koji su gušili i pritiskali selo Oštrelj. Krajem godine imaćemo predlog prostornog plana posebne namene koji se direktno odnosi na selo. Svi zajedno ćemo diskutovati o tome, kako i na koji način će se vršiti dalja rudarenja. Ubuduće, ni jedan plan neće biti usvojen, pre nego da se razmotri svaka primedba, svaki predlog i kritika na taj plan”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Ovo je bio prvi ozbiljan sastanak sa predstavnicima kompanija. Smatram da je ovo dobar početak i jedino na ovakav način možemo doći do zajedničkog rešenja. U dogovoru sa meštanima, na sastanku smo postavili konkretna pitanja i nadamo se da ćemo u što kraćem roku dobiti odgovore”, ističe Đorđe Anđelić, predsednik Radne grupe MZ Oštrelj, i nada se brzom rešavanju problema.

On je dodao i to da meštani Oštrelja moraju biti optimisti i da moraju imati strpljenja.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,193PratilacaLajkuj
4,182PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub