Timočka KrajinaBorOdržan sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning”...

Održan sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i MZ Oštrelj

Sastanak predstavnika borske lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i MZ Oštrelj
Foto: Grad Bor

Na zahtev Mesne zajednice Oštrelj, u sali Gradske uprave u Boru održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave, kompanija „Ziđin Koper” i „Ziđin Majning” i Mesne zajednice Oštrelj, na temu razvoja rudarstva na teritoriji sela Oštrelj.

„Svi smo svesni činjenice da je selo Oštrelj direktno pogođeno istorijskim nasleđem rudarenja u poslednjih nekoliko decenija. Danas se ti istorijski problem vrlo direktno rešavaju. Kompanija je isušila jezero Robule i rađena je rekultivacija. Na samo jalovište naneta je ozbiljna količina zemlje. Ovo su direktin problemi koji su gušili i pritiskali selo Oštrelj. Krajem godine imaćemo predlog prostornog plana posebne namene koji se direktno odnosi na selo. Svi zajedno ćemo diskutovati o tome, kako i na koji način će se vršiti dalja rudarenja. Ubuduće, ni jedan plan neće biti usvojen, pre nego da se razmotri svaka primedba, svaki predlog i kritika na taj plan”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Ovo je bio prvi ozbiljan sastanak sa predstavnicima kompanija. Smatram da je ovo dobar početak i jedino na ovakav način možemo doći do zajedničkog rešenja. U dogovoru sa meštanima, na sastanku smo postavili konkretna pitanja i nadamo se da ćemo u što kraćem roku dobiti odgovore”, ističe Đorđe Anđelić, predsednik Radne grupe MZ Oštrelj, i nada se brzom rešavanju problema.

On je dodao i to da meštani Oštrelja moraju biti optimisti i da moraju imati strpljenja.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,880PratilacaLajkuj
4,046PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx