ВестиОдржан завршни догађај поводом реализације пројекта „Кад жене воде”

Одржан завршни догађај поводом реализације пројекта „Кад жене воде”

У великој сали Скупштине града Зајечара одржан је завршни догађај поводом реализације пројекта „Кад жене воде”.

Овом приликом, женама полазницама обука уручени су сертификати о успешно завршеној едукацији, а учесницима на пројекту захвалнице. Полазницима се најпре обратила Миа Вукић Витомировић из Канцеларије за локално економски развој града Зајечара, а потом и менаџерка пројекта Марија Милојевић.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је овом приликом поздравио све присутне, и захвалио се представницима Swiss PRO-а, дугогодишњим сарадницима града Зајечара.

„Овај пројекат је изузетно значајан, а моје искуство говори да жене ништа слабије, напротив, тамо где воде, воде чак и боље од мушакараца, а не говорим само о локалној администрацији, него и о јавним предузећима и установама. Одговорност је код жена на изузетно високом нивоу”, рекао је приликом обраћања Ничић и честитао свима који су учествовали у реализацији пројекта „Кад жене воде” и најавио нову сарадњу са организацијом Swiss PRO.

Пројекат „Кад жене воде”, реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO”, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Жене са територије града Зајечара, које живе на селу, пријавиле су се за сет обука у оквиру поменутог пројекта, који има за циљ унапређење положаја жена у локалној заједници кроз економско оснаживање и унапређење положаја жена са села.

Све учеснице обука имале су прилику да науче основе бављења сеоским/руралним туризмом, да добију информације на који начин се региструје газдинство, који фондови и извори финансирања су им доступни, као и шта је све потребно да би се водило једно етно домаћинство. Полазнице обуке су научиле више и о брендирању и дигиталном маркетингу, а имале су прилику да виде и пример добре праксе током студијског путовања у у трајању од два дана, као и да бораве у једном етно домаћинству.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб