ВестиОдржана 10. седница Градског већа града Зајечара

Одржана 10. седница Градског већа града Зајечара

Фото: Град Зајечар

Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 10. седница Градског већа града Зајечара.

На седници су усвојени Записници са 6.,7., 8. и 9. седнице Градског већа града Зајечара, Нацрт Одлуке о измени Статута Града Зајечара, Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода на територији града Зајечара, Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за зону експлоатације „ Влашка“ у КО Мали Извор, као и Нацрт Одлуке о отуђењу непокретности – објекта бр.4 који се налази на деловима кп.бр. 5834/5,5829/52 и 8474/2 све у КО Зајечар, у ул. Ђуре Ђаковића у Зајечару, из јавне својине Града Зајечара, прикупљањем понуда.

Градски већници су дали сагласност и на Нацрт Одлуке о отуђењу непокретности -дела зграде пословних услуга у Зајечару, на кп.бр. 9664/10 КО Зајечар, из јавне својине града Зајечара, непосредном погодбом, на Нацрт Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности Града Зајечара за период 2021.- 2024. године, на Нацрт Решења о усвајању Годишњег финансијског извештаја са мишљењем овлашћеног ревизора на Финансијски извештај за 2020. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2020. годину.

На 10. седници Градског већа Града Зајечара усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комунално – стамбеном предузећу „Зајечар“ у Зајечару на цену топлотне енергије, Нацрт Решења о давању сагласности на другу измену Плана и програма пословања Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, као и Решење о давању сагласности на прву измену и допуну Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на прву допуну Годишњег програма рада за 2021. годину Туристичке организације града Зајечара, на Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Народног музеја „Зајечар“, на Нацрт Решења о образовању Комисије за родну равноправност, на Предлог Решења о образовању и именовању Комисије за подстицање развоја пољопривреде града Зајечара и на Предлог Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2021. години.

Градски већници су усвојили и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара; (ул. Љубе Нешића бр.28/1 у Зајечару) и Предлог Закључка о давању сагласности за закључење Уговора о закупу стана у јавној својини града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб