Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 130. sednica Gradskog veća u Zaječaru
130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Održana 130. sednica Gradskog veća u Zaječaru

Na 130. sednici zaječarskog Gradskog veća, između ostalog, usvojena je Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu. Odluka se odnosi na Izmenu Kadrovskog plana za 2020. godinu.

Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije, rekla je da se izmene tiču jedino člana 43.

Valentina Đuričić — načelnica Odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara

„Zbog hitnosti, Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta će stupiti dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku. Razlozi za izmenu budžeta su raspodela ranije neraspoređenih sredstava dodeljenih od strane ministarstva i uvećanje za iznos projekata koji ranije nisu bili uvršteni u budžet. Budžet Grada Zaječara je uvećan za oko 149 miliona dinara i sada iznosi 2.570.042.000 dinara”, kaže Đuričić.

Odbornici su razmatrali Predlog zaključka o povlačenju Predloga rešenja o izmeni rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, utvrđenog na 129. sednici Gradskog veća. Takođe, većnici su razmatrali Nacrt rešenja o izmeni i dopuni Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Članovi Gradskog veća izglasali su Rešenje o davanju saglasnosti JKSP „Zaječar” na cenovnik usluga trećim licima, kao i na cenovnik neenergetskih usluga.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

„Pružanje usluga trećim licima, konretno se odnosi na pružanje usluga u oblasti održavanja stambenih zajednica i radi se o izdavanju potvrda. Taj cenovnik važi od 2014. godine, a s obzirom da je prošlo šest godina obračunali smo stopu inflacije za svaku godinu. Povećanje cena u odnosu na 2014. godinu je 9,97%. Što se tiče drugog Predloga, odnosi se na norme časa radnika u sektoru energetike, a taj cenovnik važi iz 2012. godine. Do novih cena smo došli, tako što smo preračunali ukupne troškove zaposlenih u energetici, troškove uprave i HTZ opreme, troškove materijala… Došli smo do cene koja je za 29,17% veća u odnosu na 2012. godinu”, rekao je Zvonko Veličković, v.d. direktora JKSP „Zaječar”.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Gradski većnici u Zaječaru dali su saglasnost na Nacrt rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja Predškolske ustanove „Đulići” Zaječar, za period od 1. januara 2019. do 31. decembra 2019. godine. Odbornici su usvojili i Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina” u Zaječaru, kao i Rešenje o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2019. godinu. Takođe, data je saglasnost i na plan i program rada Istorijskog arhiva „Timočka Krajina” i Finansijski plan za 2020. godinu.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Članovi Gradskog veća pozitivno su se izjasnili i o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine „Oblutak” u Zaječaru, kao i na Finansijski izveštaj za 2019. godinu. Takođe, data je saglasnost na Program rada Ustanove za dnevni boravak dece i omladine i Finansijski plan za 2020. godinu.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Na Gradskom veću razmatran je i Nacrt rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Medicinske škole u Zaječaru, kao i Nacrt rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora ŠOSO „Jelena Majstorović”. Razmatran je i Nacrt rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Upravnog i Nadzornog odbora Centra za socijalni rad „Zaječar”.

130. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Odbornici su dali saglasnost i na usvajanje Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije u Zaječaru za 2019. godinu, i usvojili su godišnji Plan rada Štaba za period januar–decembar 2020. godine. Takođe, razmatran je i Predlog rešenja o usvajanju Izveštaja o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama grada Zaječara, sa stanjem na dan 31.12.2019. Razmatran je i Predlog rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Interresorne komisije (IRK) za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom i predloženim i pruženim podrškama za 2019. godinu. Većnici su razmotrili i Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2019. godinu.

Možda će Vas zanimati

Grad Zaječar — Centar

Danas sunčano i lepo vreme, najviša dnevna temperatura do 23 stepena

U Srbiji toplo, u većini krajeva pretežno sunčano. Samo će jutro po kotlinama i duž …

Odbojkašice Zaječara poražene od Valjeva u 4. kolu Prve “B” lige Srbije

Odbojkašice Zaječara pretrpele su drugi uzastopni poraz u Prvoj “B” lige Srbije, pošto su u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica