ВестиОдржана 130. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 130. седница Градског већа у Зајечару

130. седница Градског већа града Зајечара

На 130. седници зајечарског Градског већа, између осталог, усвојена је Одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину. Одлука се односи на Измену Кадровског плана за 2020. годину.

Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије, рекла је да се измене тичу једино члана 43.

Валентина Ђуричић — начелница Одељења за буџет и финансије града Зајечара

„Због хитности, Одлука о првој измени и допуни буџета ће ступити дан након објављивања у Службеном гласнику. Разлози за измену буџета су расподела раније нераспоређених средстава додељених од стране министарства и увећање за износ пројеката који раније нису били уврштени у буџет. Буџет Града Зајечара је увећан за око 149 милиона динара и сада износи 2.570.042.000 динара”, каже Ђуричић.

Одборници су разматрали Предлог закључка о повлачењу Предлога решења о измени решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, утврђеног на 129. седници Градског већа. Такође, већници су разматрали Нацрт решења о измени и допуни Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима.

130. седница Градског већа града Зајечара

Чланови Градског већа изгласали су Решење о давању сагласности ЈКСП „Зајечар” на ценовник услуга трећим лицима, као и на ценовник неенергетских услуга.

130. седница Градског већа града Зајечара

„Пружање услуга трећим лицима, конретно се односи на пружање услуга у области одржавања стамбених заједница и ради се о издавању потврда. Тај ценовник важи од 2014. године, а с обзиром да је прошло шест година обрачунали смо стопу инфлације за сваку годину. Повећање цена у односу на 2014. годину је 9,97%. Што се тиче другог Предлога, односи се на норме часа радника у сектору енергетике, а тај ценовник важи из 2012. године. До нових цена смо дошли, тако што смо прерачунали укупне трошкове запослених у енергетици, трошкове управе и ХТЗ опреме, трошкове материјала… Дошли смо до цене која је за 29,17% већа у односу на 2012. годину”, рекао је Звонко Величковић, в.д. директора ЈКСП „Зајечар”.

130. седница Градског већа града Зајечара

Градски већници у Зајечару дали су сагласност на Нацрт решења о усвајању Финансијског извештаја Предшколске установе „Ђулићи” Зајечар, за период од 1. јануара 2019. до 31. децембра 2019. године. Одборници су усвојили и Решење о усвајању Извештаја о раду Историјског архива „Тимочка Крајина” у Зајечару, као и Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2019. годину. Такође, дата је сагласност и на план и програм рада Историјског архива „Тимочка Крајина” и Финансијски план за 2020. годину.

130. седница Градског већа града Зајечара

Чланови Градског већа позитивно су се изјаснили и о усвајању Извештаја о раду за 2019. годину Установе за дневни боравак деце и омладине „Облутак” у Зајечару, као и на Финансијски извештај за 2019. годину. Такође, дата је сагласност на Програм рада Установе за дневни боравак деце и омладине и Финансијски план за 2020. годину.

130. седница Градског већа града Зајечара

На Градском већу разматран је и Нацрт решења о именовању чланова Школског одбора Медицинске школе у Зајечару, као и Нацрт решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ШОСО „Јелена Мајсторовић”. Разматран је и Нацрт решења о разрешењу и именовању председника Управног и Надзорног одбора Центра за социјални рад „Зајечар”.

130. седница Градског већа града Зајечара

Одборници су дали сагласност и на усвајање Извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације у Зајечару за 2019. годину, и усвојили су годишњи План рада Штаба за период јануар–децембар 2020. године. Такође, разматран је и Предлог решења о усвајању Извештаја о извршеном попису имовине и обавеза у органима и службама града Зајечара, са стањем на дан 31.12.2019. Разматран је и Предлог решења о усвајању Извештаја о раду Интерресорне комисије (ИРК) за процену потребе за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком детету, ученику и одраслом и предложеним и пруженим подршкама за 2019. годину. Већници су размотрили и Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2019. годину.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб