Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 139. sednica Gradskog veća grada Zaječara
Grad Zaječar — Opština

Održana 139. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Gradski većnici su na današnjoj sednici usvojili Nacrt Odluke o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020.godinu, Nacrt Odluke o izmeni Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zaječara za period 2021–2027, kao i Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Odluke o uniformi i oznakama komunalnih milicionara, utvrđen na 138. sednici Gradskog veća grada Zaječara.

Usvojen je i Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Odluke o boji i načinu označavanja vozila i opreme komunalne milicije, utvrđen na 138. sednici Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su dali zeleno svetlo i na Nacrt Odluke o načinu i postupku imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Zaječar uz izmenu, na Nacrt Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Ustanovom za sport „Zaječar” u likvidaciji, kao i na Nacrt Rešenja o imenovanju Komisije za izbor direktora javnih preduzeća uz izmenu.

Jednoglasno je usvojen i izveštaj o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar” Zaječar za 2019. godinu, Rešenje o usvajanju finansijskog izveštaja Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar” Zaječar za 2019. godinu, Rešenje o usvajanju izveštaja o radu Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” Zaječar za 2019. godinu, Rešenje o usvajanju redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” Zaječar za 2019. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” za 2019. godinu.

Zeleno svetlo je dato i na odluku o završnom budžetu grada Zaječara za 2019. godinu sa izveštajem revizora.

Na sednici je usvojen Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za period 01.01.2019. godine do 31.12.2019. godine Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju” Zaječar – u likvidaciji, Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg finansijskog izveštaja i mišljenje ovlašćenog revizora na finansijski izveštaj za 2019. godinu, Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod” Zaječar, Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod” Zaječar za 2019. godinu kao i Rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod” Zaječar uz izmenu.

Zeleno svetlo je dato i na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor” Zaječar, na Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju promene pečata, štambilja i zaštitnog znaka Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor” Zaječar, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković” Zaječar, na Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju radnog tima za izradu lokalnog akcionog plana za Rome grada Zaječara.

Na 139. sednici je usvojen i Zaključak o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara u Grljanu (u sklopu Doma kulture) i Zaključak o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara u Zaječaru, u ul. Trg oslobođenja br. 1.

Možda će Vas zanimati

84. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 84. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na 84. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, razmatrano je …

Mraz, trava

Vraća se miholjsko leto, ali s jutarnjim mrazom

U Srbiji ujutro mestimično magla i slab prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica