ВестиОдржана 139. седница Градског већа града Зајечара

Одржана 139. седница Градског већа града Зајечара

Град Зајечар — Општина

Градски већници су на данашњој седници усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину са Изменом Кадровског плана за 2020.годину, Нацрт Одлуке о измени Одлуке о приступању изради Плана развоја града Зајечара за период 2021–2027, као и Предлог Закључка о повлачењу Предлога Одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара, утврђен на 138. седници Градског већа града Зајечара.

Усвојен је и Предлог Закључка о повлачењу Предлога Одлуке о боји и начину означавања возила и опреме комуналне милиције, утврђен на 138. седници Градског већа града Зајечара.

Већници су дали зелено светло и на Нацрт Одлуке о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач град Зајечар уз измену, на Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за спорт „Зајечар” у ликвидацији, као и на Нацрт Решења о именовању Комисије за избор директора јавних предузећа уз измену.

Једногласно је усвојен и извештај о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за 2019. годину, Решење о усвајању финансијског извештаја Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” Зајечар за 2019. годину, Решење о усвајању извештаја о раду Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар за 2019. годину, Решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар за 2019. годину и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” за 2019. годину.

Зелено светло је дато и на одлуку о завршном буџету града Зајечара за 2019. годину са извештајем ревизора.

На седници је усвојен Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за период 01.01.2019. године до 31.12.2019. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу” Зајечар – у ликвидацији, Нацрт Решења о усвајању Годишњег финансијског извештаја и мишљење овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2019. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар, Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар за 2019. годину као и Решење о измени Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар уз измену.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, на Решење о давању сагласности на Одлуку о усвајању промене печата, штамбиља и заштитног знака Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, на Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар, на Предлог Решења о измени Решења о именовању радног тима за израду локалног акционог плана за Роме града Зајечара.

На 139. седници је усвојен и Закључак о давању у закуп пословних просторија града Зајечара у Грљану (у склопу Дома културе) и Закључак о давању у закуп пословних просторија града Зајечара у Зајечару, у ул. Трг ослобођења бр. 1.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб