Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 38. sednica Skupštine grada Zaječara
38. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 38. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je danas održana 38. sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici odlučivali o brojnim tačkama dnevnog reda od kojih se ističu one koje se tiču gradskog budžeta. Odbornici su razmatrali 30 tačaka koliko je bilo na dnevnom redu zasedanja. Među najvažnijim tačkama bile su Odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, Odluka o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020.godinu. S obzirom na epidemiološku situaciju sednica je održana u sali Doma kulture u Kotlujevcu.

Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara je otvorio 38. sednicu Skupštine grada Zaječara. Nakon što je stručna služba izvršila brojanje odbornika, Zankov je konstatovao da sednici Skupštine grada Zaječara prisustvuju 36 odbornika i da postoji kvorum za punovažan rad.

38. sednica Skupštine grada Zaječara

Osim odbornika sednici Skupštine prisustvovali su: zamenica gradonačelnika grada Zaječara, pomoćnici gradonačelnika, članovi Gradskog veća, zamenik predsednika Skupštine grada Zaječara, sekretar Skupštine grada Zaječara, zamenica načelnika Gradske uprave grada Zaječara, izvestioci materijala koji se razmatra na sednici i predstavnici sredstava javnog informisanja.

38. sednica Skupštine grada Zaječara

Dragana Rašić — odbornik Demokratske stranke

Odbornici opozicije zatražili da im se navedu razlozi zašto do sada nije održana ni jedna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici trebali da se izjasne o svim donetim Odlukama za vreme trajanja vanredne situacije na teritoriji grada Zaječara.

Miloš Stojadinović — odbornik Demokratske stranke

Miloš Stojadinović odbornik Demokratske stranke naveo je da će zatražiti ocenu ustavnosti određene tačke statuta gde se pored ostalog navodi da gradonačelnik može donositi odluke iz nadležnosti Skupštine u slučaju ratnog stanja i elementarne nepogode.

38. sednica Skupštine grada Zaječara

Predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov istakao je da je statut grada Zaječara važeći i da je dobio saglasnost resornog ministarstva, nakon toga ga je i skupština usvojila.

Nenad Ristović — odbornik Grupe građana „Pobeda ZA naš grad – Dr Nenad Ristović”

Odbornik dr Nenad Ristović naveo je da je trošenje budžetskog novca nenamensko i da je kao i prethodnih godina uloženo više u druge stvari, nego u poljoprivredu i obrazovanje.

Među najvažnijim tačkama bile su Odluka o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2019. godinu, kao i Odluka o drugoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020. godinu.

38. sednica Skupštine grada Zaječara

Milan Stanković — pomoćnik gradonačelnik grada Zaječara

Kako je istakla Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finasije govoreći o završnom računu budžeta za prošlu godinu, ostvarenje budžeta je bilo 57,8 posto, dok su rashodi izvršeni sa 55,70 posto.

Valentina Đuričić — načelnica odeljenja za budžet i finasije grada Zaječara

Što se rebalansa budžeta tiče, usled pandemije korona virusa došlo je do određenih ušteda te je neophodno taj novac preraspodeliti unutar nekih pozicija u budžetu.

Marina Milić — zamenica gradonačelnika grada Zaječara

Na dnevnom redu su bile i Odluka o izmeni Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zaječara za period 2021–2027, Odluka o izmenama Odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti grada Zaječara, Odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju stanice za snabdevanje gorivom „Zaječar 1”, Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara, neposrednom pogodbom, bez naknade, radi izgradnje ulice Cvetka Cakovića u Zaječaru, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara.

Možda će Vas zanimati

Električari rade na električnoj mreži

Radovi na niskonaponskoj mreži: Meštani Lasova danas bez struje

Zbog radova na niskonaponskoj mreži danas, 18. septembra, bez električne energije ostaće meštani sela Lasovo.Struje …

Grad Zaječar — Centar — Kružni tok

Danas promenljivo oblačno sa sunčanim periodima

U Srbiji osetno svežije uz slab i umeren, u Vojvodini i na istoku povremeno jak, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica