ВестиОдржана 38. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 38. седница Скупштине града Зајечара

38. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је данас одржана 38. седница Скупштине града на којој су одборници одлучивали о бројним тачкама дневног реда од којих се истичу оне које се тичу градског буџета. Одборници су разматрали 30 тачака колико је било на дневном реду заседања. Међу најважнијим тачкама биле су Одлука о завршном рачуну буџета града Зајечара за 2019. годину, Одлука о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину са Изменом Кадровског плана за 2020.годину. С обзиром на епидемиолошку ситуацију седница је одржана у сали Дома културе у Котлујевцу.

Стефан Занков, председник Скупштине града Зајечара је отворио 38. седницу Скупштине града Зајечара. Након што је стручна служба извршила бројање одборника, Занков је констатовао да седници Скупштине града Зајечара присуствују 36 одборника и да постоји кворум за пуноважан рад.

38. седница Скупштине града Зајечара

Осим одборника седници Скупштине присуствовали су: заменица градоначелника града Зајечара, помоћници градоначелника, чланови Градског већа, заменик председника Скупштине града Зајечара, секретар Скупштине града Зајечара, заменица начелника Градске управе града Зајечара, известиоци материјала који се разматра на седници и представници средстава јавног информисања.

38. седница Скупштине града Зајечара

Драгана Рашић — одборник Демократске странке

Одборници опозиције затражили да им се наведу разлози зашто до сада није одржана ни једна седница Скупштине града на којој су одборници требали да се изјасне о свим донетим Одлукама за време трајања ванредне ситуације на територији града Зајечара.

Милош Стојадиновић — одборник Демократске странке

Милош Стојадиновић одборник Демократске странке навео је да ће затражити оцену уставности одређене тачке статута где се поред осталог наводи да градоначелник може доносити одлуке из надлежности Скупштине у случају ратног стања и елементарне непогоде.

38. седница Скупштине града Зајечара

Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков истакао је да је статут града Зајечара важећи и да је добио сагласност ресорног министарства, након тога га је и скупштина усвојила.

Ненад Ристовић — одборник Групе грађана „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић”

Одборник др Ненад Ристовић навео је да је трошење буџетског новца ненаменско и да је као и претходних година уложено више у друге ствари, него у пољопривреду и образовање.

Међу најважнијим тачкама биле су Одлука о завршном рачуну буџета града Зајечара за 2019. годину, као и Одлука о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину са Изменом Кадровског плана за 2020. годину.

38. седница Скупштине града Зајечара

Милан Станковић — помоћник градоначелник града Зајечара

Како је истакла Валентина Ђуричић начелница одељења за буџет и финасије говорећи о завршном рачуну буџета за прошлу годину, остварење буџета је било 57,8 посто, док су расходи извршени са 55,70 посто.

Валентина Ђуричић — начелница одељења за буџет и финасије града Зајечара

Што се ребаланса буџета тиче, услед пандемије корона вируса дошло је до одређених уштеда те је неопходно тај новац прерасподелити унутар неких позиција у буџету.

Марина Милић — заменица градоначелника града Зајечара

На дневном реду су биле и Одлука о измени Одлуке о приступању изради Плана развоја града Зајечара за период 2021–2027, Одлука о изменама Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности града Зајечара, Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за изградњу станице за снабдевање горивом „Зајечар 1”, Одлука о прибављању непокретности у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом, без накнаде, ради изградње улице Цветка Цаковића у Зајечару, Одлука о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб