Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана 41. седница Скупштине града Зајечара
41. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 41. седница Скупштине града Зајечара

На 41. седници Скупштине града Зајечара усвојена је Одлука о усвајању Плана детаљне регулације бањско -туристичког комплекса „Николичево“, такође је изгласан и Предлог Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2020. год. утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони, као и Предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2021.

Усвојен је и Извештај о извршењу буџета за период 01.01.2020. до 30.09.2020. године, као и Предлог Одлуке о изменама Одлуке о Градској управи града Зајечара.

„Укупни приходи и примања за овај период јануар-септембар износе 1 127 233 000 динара, а укупни расходи и издаци износе 1 185 547 000 динара. У овом периоду имали смо дефицит од 58 314 000 динара”, истакла је Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије.

„Реализација прихода у периоду јануар – септембар износи 45 одсто, док реализација расхода износи 48 одсто. До 26. децембра, морамо да платимо још 83 милиона кредита. Оваква реализација буџета је последица дуги низ година неадекватог пројектовања и планирања од Рок музеја и осталих ствари, преко рукомета, до ситуације када смо дошли до тога да ће Град Зајечар имати много тежу наредну годину него што је имало ову. Бићемо исцрпљени и финансијски и кадровски. Наредни буџет мора да буде развојни – инфраструктурно, са друге стране мора да буде буџет који ће помоћи малу привреду и све остале секторе, а мора да има и социјалну страну“, поручио је др Ненад Ристовић, шеф Одборничке групе “Победа за наш град – Др Ненад Ристовић“.

„Ове године јесте застала реализација неких пројеката, не зато што смо ми то желели, већ што нас је ситуација довела до тога. Гледамо да сада, у овом периоду, покушамо да неке пројекте које смо започели завршимо, да се неке ствари реализују колико је то могуће и ја се надам да ће се многи послови до краја године окончати”, рекла је Марина Милић, заменица градоначелника Зајечара.

Одборници су усвојили Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа “Водовод”, Решење о утврђивању текста Огласа за именовање директора овог предузећа и разрешио председника Надзорног одбора “Водовода”.

Усвојено је Решење о разрешењу и именовању вршиоца дужности директора Јавног комунално стамбеног предузећа, о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора и утврђивање текста Огласа за место директора у овом предузећу.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о приступању града Зајечара у чланство Удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка, као и Решење о давању сагласности на прву измену и допуну Финансијског плана за 2020. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару.
Усвојен је и Предлог Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара за 2021. годину као и Предлог Одлуке о измени Одлуке о образовању Савета за здравље града Зајечара.

Усвојено је и неколико одлука о кадровским променама у појединим школским одборима на подручју Зајечара, у школама “Јелена Мајсторовић” у Зајечару, ОШ “Јован Јовановић Змај” у Салашу и ОШ “Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару.

Можда ће Вас занимати

Министар Момировић: Зајечар има подршку Републике Србије за реконструкцију инфраструктуре (ФОТО)

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Томислав Момировић, посетио је данас Зајечар. У разговору …

ГИК града Зајечара: Проглашена листа „Здрава Србија – Милан Стаматовић”

Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној данас, 27. фебруара 2021. године, прогласила је …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница