Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 41. sednica Skupštine grada Zaječara
41. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 41. sednica Skupštine grada Zaječara

Na 41. sednici Skupštine grada Zaječara usvojena je Odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije banjsko -turističkog kompleksa „Nikoličevo“, takođe je izglasan i Predlog Odluke o utvrđivanju koeficijenata za nepokretnosti po zonama i prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za 2020. god. utvrđena osnovica poreza na imovinu obveznika koji ne vode poslovne knjige u najopremljenijoj zoni, kao i Predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021.

Usvojen je i Izveštaj o izvršenju budžeta za period 01.01.2020. do 30.09.2020. godine, kao i Predlog Odluke o izmenama Odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara.

„Ukupni prihodi i primanja za ovaj period januar-septembar iznose 1 127 233 000 dinara, a ukupni rashodi i izdaci iznose 1 185 547 000 dinara. U ovom periodu imali smo deficit od 58 314 000 dinara”, istakla je Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

„Realizacija prihoda u periodu januar – septembar iznosi 45 odsto, dok realizacija rashoda iznosi 48 odsto. Do 26. decembra, moramo da platimo još 83 miliona kredita. Ovakva realizacija budžeta je posledica dugi niz godina neadekvatog projektovanja i planiranja od Rok muzeja i ostalih stvari, preko rukometa, do situacije kada smo došli do toga da će Grad Zaječar imati mnogo težu narednu godinu nego što je imalo ovu. Bićemo iscrpljeni i finansijski i kadrovski. Naredni budžet mora da bude razvojni – infrastrukturno, sa druge strane mora da bude budžet koji će pomoći malu privredu i sve ostale sektore, a mora da ima i socijalnu stranu“, poručio je dr Nenad Ristović, šef Odborničke grupe “Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“.

„Ove godine jeste zastala realizacija nekih projekata, ne zato što smo mi to želeli, već što nas je situacija dovela do toga. Gledamo da sada, u ovom periodu, pokušamo da neke projekte koje smo započeli završimo, da se neke stvari realizuju koliko je to moguće i ja se nadam da će se mnogi poslovi do kraja godine okončati”, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

Odbornici su usvojili Odluku o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod”, Rešenje o utvrđivanju teksta Oglasa za imenovanje direktora ovog preduzeća i razrešio predsednika Nadzornog odbora “Vodovoda”.

Usvojeno je Rešenje o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalno stambenog preduzeća, o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora i utvrđivanje teksta Oglasa za mesto direktora u ovom preduzeću.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o pristupanju grada Zaječara u članstvo Udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na prvu izmenu i dopunu Finansijskog plana za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru.
Usvojen je i Predlog Programa za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara za 2021. godinu kao i Predlog Odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara.

Usvojeno je i nekoliko odluka o kadrovskim promenama u pojedinim školskim odborima na području Zaječara, u školama “Jelena Majstorović” u Zaječaru, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Salašu i OŠ “Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru.

Možda će Vas zanimati

Radovi na vodovodnoj mreži

Rekonstrukcija vodovodne mreže: Nekoliko ulica u Zaječaru bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže danas, 1. marta, bez vode će danas biti nekoliko ulica u …

Negotin: Sportski rekviziti i igračke za najmlađe

Dalibor Mašić, član Opštinskog veća za sport i omladinu i Marko Vučinić, predsednik Sportskog saveza …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica