Timočka KrajinaBorOdržana 6. sednica Skupštine grada Bora: Usvojena 31 odluka

Održana 6. sednica Skupštine grada Bora: Usvojena 31 odluka

6. sednica Skupštine grada Bora

U Boru je održana 6. sednica lokalnog parlamenta, a odbornici Skupštine grada Bora usvojili su 31 odluku.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su predloge koji će biti upućeni Vladi Republike Srbije da se sa države na Grad Bor prenesu zemljišne parcele na kojima je predviđena izgradnja nove bolnice, sportskog kompleksa u naselju Metalurg, uređenje lokalnih puteva i izgradnja dečijih igrališta.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Ovde se odluka odnosi na tri stana u Boru, zatim parcele na kojima je neophodno da se od naredne godine krene sa izgradnjom dečijih igrališta, a u planu za narednu godinu predviđena je izgradnja 17 dečijih igrališta u gradu i selima. Predviđeno je i rešavanje pitanja Crnovrške pruge, jer sama trasa ove pruge pripada ’Železnici Srbije’, kako bi se i ove parcele prenele u vlasništvo grada Bora. Mislim da su ovo jako bitne odluke za nas, a u pripremi je i niz parcela u Novom gradskom centru i još mnogo tih parcela kako bi grad Bor postao vlasnik svega onoga što mu pripada za dalji razvoj samog grada”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Dragan Marković – odbornik u Skupštini grada Bora

„Osvrnuo bih se i na neke druge stvari koje se tiču vlasništva grada Bora, zašto tako niste bili ažurni da ne dozvolite da sada Republika prihoduje od zemljišta oko aerodroma i samog aerodroma milione i milione dinara”, kazao je Dragan Marković, odbornik Ujedinjene opozicije Bora.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju poreza na nepokretnosti za sledeću godinu, uvećan za pet odsto, usvojena je i Odluka o povećanju cene „Bortravelu” po kilometru sa 182 na 202 dinara i Predlog rešenja o povećanju cene kubnog metra vode iz Bogovine sa 3,98 na 5,65 dinara.

Usvojen Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora u javno-komunalnim preduzećima „3. oktobar”, „Toplane” i „Bogovina”.

Odbornici su usvojili Predlog Odluke o pribavljanju u svojinu grada Bora akcija akcionarskog društva TPP „Centroistok” AD Bor. Usvojeni su i izveštaji javnih preduzeća u prvih šest meseci ove godine, Program zaštite životne sredine i Plana upravljanja otpadom za period do 2031. godine. Takođe, usvojena je i odluka o dodeli stambene podrške za socijalno ugrožene stanovnike.

6. sednica Skupštine grada Bora

Pre zvaničnog početka sednica, odbornici opozicije u Boru odlučili su da zauzmu mesta na bini, sa zahtevom da se sednice lokalnog parlamenta održavaju u sali Skupštine grada Bora kao i pre epidemije virusa korona, a ne u bioskopu.

Aleksandar Milikić – poverenik SNS-a Gradskog odbora u Boru

Poverenik SNS-a Gradskog odbora u Boru Aleksandar Milikić ocenio je da je ovo ružna slika koju građani Bora gledaju u direktnom prenosu sednice Skupštine grada i da time odbornici opozicije pokazuju svoju neodgovornost, nebrigu i nepoštovanje kako prema građanima Bora koji su ih birali, tako i prema Skupštini grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub