Тимочка КрајинаБорОдржана 6. седница Скупштине града Бора: Усвојена 31 одлука

Одржана 6. седница Скупштине града Бора: Усвојена 31 одлука

6. седница Скупштине града Бора

У Бору је одржана 6. седница локалног парламента, а одборници Скупштине града Бора усвојили су 31 одлуку.

Одборници локалног парламента усвојили су предлоге који ће бити упућени Влади Републике Србије да се са државе на Град Бор пренесу земљишне парцеле на којима је предвиђена изградња нове болнице, спортског комплекса у насељу Металург, уређење локалних путева и изградња дечијих игралишта.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Овде се одлука односи на три стана у Бору, затим парцеле на којима је неопходно да се од наредне године крене са изградњом дечијих игралишта, а у плану за наредну годину предвиђена је изградња 17 дечијих игралишта у граду и селима. Предвиђено је и решавање питања Црновршке пруге, јер сама траса ове пруге припада ’Железници Србије’, како би се и ове парцеле пренеле у власништво града Бора. Мислим да су ово јако битне одлуке за нас, а у припреми је и низ парцела у Новом градском центру и још много тих парцела како би град Бор постао власник свега онога што му припада за даљи развој самог града”, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Драган Марковић – одборник у Скупштини града Бора

„Осврнуо бих се и на неке друге ствари које се тичу власништва града Бора, зашто тако нисте били ажурни да не дозволите да сада Република приходује од земљишта око аеродрома и самог аеродрома милионе и милионе динара”, казао је Драган Марковић, одборник Уједињене опозиције Бора.

Усвојена је и Одлука о утврђивању пореза на непокретности за следећу годину, увећан за пет одсто, усвојена је и Одлука о повећању цене „Бортравелу” по километру са 182 на 202 динара и Предлог решења о повећању цене кубног метра воде из Боговине са 3,98 на 5,65 динара.

Усвојен Предлог Решења о измени Решења о образовању и именовању комисије за спровођење конкурса за избор директора у јавно-комуналним предузећима „3. октобар”, „Топлане” и „Боговина”.

Одборници су усвојили Предлог Одлуке о прибављању у својину града Бора акција акционарског друштва ТПП „Центроисток” АД Бор. Усвојени су и извештаји јавних предузећа у првих шест месеци ове године, Програм заштите животне средине и Плана управљања отпадом за период до 2031. године. Такође, усвојена је и одлука о додели стамбене подршке за социјално угрожене становнике.

6. седница Скупштине града Бора

Пре званичног почетка седница, одборници опозиције у Бору одлучили су да заузму места на бини, са захтевом да се седнице локалног парламента одржавају у сали Скупштине града Бора као и пре епидемије вируса корона, а не у биоскопу.

Александар Миликић – повереник СНС-а Градског одбора у Бору

Повереник СНС-а Градског одбора у Бору Александар Миликић оценио је да је ово ружна слика коју грађани Бора гледају у директном преносу седнице Скупштине града и да тиме одборници опозиције показују своју неодговорност, небригу и непоштовање како према грађанима Бора који су их бирали, тако и према Скупштини града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб