Timočka KrajinaBoljevacOdržana 64. sednica Opštinskog veća u Boljevcu

Održana 64. sednica Opštinskog veća u Boljevcu

Sednica Opštinskog veća opštine Boljevac
Foto: Opština Boljevac

U Boljevcu je održana 64. sednica Opštinskog veća, na kojoj je usvojeno niz odluka.

Većnici u Boljevcu usvojili su nacrt Plana javnog zdravlja za period od 2022. do 2026. godine. Svi zainteresovani će sa sadržajem dokumenta moći da se upoznaju do 4. februara ove godine, do kada će trajati javna rasprava.

Nacrt Plana će biti predstavljen i na otvorenom sastanku 1. februara 2022. Planom javnog zdravlja je predviđena sveobuhvatna zaštita zdravlja stanovništva i sprovođenje mera koje vode ka unapređenju kvaliteta života građana, kroz akcione planove za pojedine oblasti.

Takođe, usvojeni su i godišnji programi kontrole kvaliteta vazduha i površinskih voda na području opštine Boljevac i godišnji program održavanja i sanacije nekategorisanih puteva. Ovaj posao poveren je Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“. Za rad mašina na atarskim putevima utvrđena je ukupna cena u iznosu od 5 703.000,00 dinara bez PDV-a, a za prevoz materijala i rad radnih mašina je planirano 10.000.000,00 dinara, takođe bez PDV-a.

Usvojena je i odluka da se raspiše Konkurs za finansiranje organizacija u oblasti sporta, a za ove namene je opredeljeno 13.500.000,00 dinara. Za podršku razvoja školskog sporta je opredeljeno 500.000,00 dinara.

Za stipendiranje učenika i studenata je utvrđen iznos od 350.000,00 dinara, a biće stipendirano sedmoro učenika i studenata koji ispune kriterijume konkursa.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub