Тимочка КрајинаЗајечарОдржана Градска смотра рецитатора „Песниче народа мог” у Зајечару

Одржана Градска смотра рецитатора „Песниче народа мог” у Зајечару

Одржана Градска смотра рецитатора „Песниче народа мог” у Зајечару

У Центру за културу у насељу Котлујевац у Зајечару одржана је Градска смотра рецитатора „Песниче народа мог”. Учествовало је око 30 рецитатора из основних и средњих школа са територије града Зајечара, подељени у три категорије: млађа, средња и старија.

Стручни жири у саставу: председница уметнички руководилац зајечарском театра –глумица Наташа Петровић, члан – глумац Габријел Бећаревић, члан – професор књижевности и лингвиста Бојан Тимић, донео је одлуку да прво место у млађој категорији освоји Елена Станковић, друго место Тара Танасковић а треће Вук Павловић.

Победник Градског такмичења рецитатора у средњој категорији је Ана Јовнаш, други је Вељко Љубисављевић, трећа Ева Јована Тодоровић.

Победник Градског такмичења у старијој категорији је Ленка Јовановић, друга је Јована Јовановић, а трећи Ђорђе Ђорђевић.

Сви поменути такмичари добили су од организатора дипломе и пригодне награде, књиге намењене њиховом узрасту и стекли право учешћа на Окружном такмичењу које ће 11. априла бити одржано у Дому културе у Књажевцу.

Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, а покровитељ Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб