У Министарству рударства и енергетике потписан уговор вредан 4,5 милиона евра за радове на замени вреловодних цеви у Бору

У Министарству рударства и енергетике потписан уговор вредан 4,5 милиона евра за радове на замени вреловодних цеви у Бору

Вршилац дужности директора ЈКП „Топлана” Бор Игор Јанковић потписао је у Министарству рударства и енергетике уговор вредан 4,5 милиона евра за радове на замени 9 километара вреловодних цеви.

Уговор је потписан са фирмом „Конвар” ДОО, а кредит је обезбедила „KFW – немачка развојна банка”, а радови су планирани за 2024. и 2025. годину.

Ово је само један од корака које предузима ЈКП „Топлана” у циљу унапређења и модернизације система даљинског грејања у Бору. Замена старих и дотрајалих цеви новим, ефикаснијим системом допринеће не само ефикаснијем грејању, већ и смањењу губитака енергије.

Поред тога, ЈКП „Топлана” потписала је још један уговор вредан 1,23 милиона евра са фирмом „Термомонт” ДОО. Овај уговор такође обухвата радове планиране за 2024. годину, а односи се на замену опреме у чак 53 подстанице у Бору.

Ови пројекти спроводе се у склопу програма Министарства рударства и енергетике, са циљем унапређења енергетске ефикасности и модернизације система даљинског грејања. Осим што доприносе унапређењу квалитета живота грађана, ови пројекти имају и значајан економски и еколошки ефекат.