Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana izborna Skupština Sportskog saveza grada Zaječara
Skupština Saveza grada Zaječara

Održana izborna Skupština Sportskog saveza grada Zaječara

Na izbornoj Skupštini Sportskog saveza grada Zaječara za predsednika ponovo je izabran Dragiša Simonović, profesor fizičkog vaspitanja. Izabrani su članovi novog Upravnog i Nadzornog odbora.

Skupština Saveza grada Zaječara

Između ostalog, na sednici se raspravljalo o podeli para manjim sportskim klubovima kao što su karate klubovi, šahovski klubovi i atletski. O raspodeli novca u ovim sportovima govorili su Miroslav Radojković iz karate kluba, Vladica Simić iz šahovskog kluba i Rade Antić ispred atletskog sporta.

Skupština Saveza grada Zaječara

„Od planiranih 120.000 dinara koje je trebalo da dobijemo prošle godine, dobili smo samo 20.000. Ove godine nismo dobili ni dinar. Ne možemo da pokrijemo troškove organizacije turnira, ne možemo da funkcionišemo”, poručio je Miroslav Radojković, trener GKK „Zaječar”.

Skupština Saveza grada Zaječara

Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara kaže da više Sportski savez ne odlučuje kome će koliko novca pripasti, već finansiranje ide preko lokalne samouprave.

Skupština Saveza grada Zaječara

„Finansiranje ne ide kao nekad preko Sportskog saveza, pa da Savez daje bilo kom klubu sredstva, već se to radi direktno iz gradskog budžeta. Svaka sportska organizacija direktno potpisuje ugovor sa lokalnom samoupravom. Ako ta sportska organizacija ne ispunjava uslove pod određenim članovima, mi smo nemoćni da dodelimo sredstva. Zakon o sportu propisao je koji klubovi i po kojoj proceduri mogu biti finansirani od strane lokalnih samouprava”, rekao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Skupština Saveza grada Zaječara

Božinović je naveo da je i za sport bilo manje para u 2018. godini, 15 miliona dinara od planiranih 18 miliona. Zbog toga mnoge aktivnosti nisu mogle biti realizovane.

Skupština Saveza grada Zaječara

Grad Zaječar se opredelio da finansira aktivnosti i manifestacije koje će stvoriti uslove i privući mlade da se bave sportom. Pored ostalih sportova, u prethodnom periodu promovisana je i atletika kroz školska takmičenja u krosu, čulo se na sednici Skupštine Sportskog saveza Zaječara.

Milan Stanković — pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport

„Što se tiče atletike, grad Zaječar je najviše promovisao ovaj sport posle rukometa. Samo Kros RTS-a privukao je mnogo takmičara i posetilaca, a Zaječar dobio nagradu kao najbolji organizator. Atletski savez Srbije obećao je da će uraditi projekte i pomoći da sadašnji Gradski stadion, nakon završetka izgradnje novog fudbalskog stadiona od strane Fudbalskog saveza Srbije, bude pretvoren u savremen atletski stadion, koji ispunjava takmičarske i trening uslove”, poručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Na sednici Skupštine Sportskog saveza Grada Zaječara takođe su usvojeni: Izveštaj o reviziji završnog izveštaja o realizaciji programa za 2018. godinu, Izveštaj o radu Skupštine Sportskog saveza Grada Zaječara i Izveštaj Nadzornog odbora za 2018. godinu.

Možda će Vas zanimati

Vakuumske epruvete za prikupljanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 28. oktobra u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 28. …

Timočka — Nestanak struje

Pojedini potrošači u Lenovcu, Lasovu i Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na električnoj mreži danas, 22. oktobra, bez napajanja električnom energijom biće potrošači u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica