Timočka KrajinaBorOdržana konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Održana konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta u Boru izabrano je rukovodstvo grada Bora i Skupštine.

Za gradonačelnika Bora izabran je Aleksandar Milikić iz SNS-a, koji je i do sada obavljao ovu funkciju, a za zamenika gradonačelnika izabran je Milivoje Janošević iz Vlaške stranke „Most”.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Imamo još četiri godine veliku odgovornost i mnoge stvari koje moramo rešiti, ko misli da je lako voditi grad, vara se, jer su veliki izazovi pred nama. Moramo nastaviti razvoj sela i grada ravnomerno. U proteklom periodu asfaltirali smo 150 kilometara puta i izradili 67 kilometara vodovodne mreže, seoske puteve nasuli rizlom, uredili seoske domove i škole. Moramo naredne četiri godine mnoge još stvari da uradimo. Pre svega otvorićemo vrata građanima i mi ćemo posećivati sela i mesne zajednice. Vrlo brzo nam sledi i rebalans budžeta. Budžet grada Bora uvećan je za poslednje četiri godine za tri milijarde dinara i to znači mnogo više odgovornosti i mnogo više projekata. Radićemo na povećanju zarade građana, na razvoju kanalizacionih mreža u selima i da podignemo sadržaje u oblasti kulture i umetnosti i jedan od naših velikih zadataka da grad Bor bude turistički centar istočne Srbije”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Milikić je dodao da će u narednom periodu raditi na tome da se ponovo vrati prijem građana u Gradsku upravu, kako bi čelni ljudi grada Bora mogli da čuju sa kojim se sve problemima suočavaju Borani.

Milivoje Janošević – zamenik gradonačelnika Bora

„’Most’ je ušao sa jasnim ciljem koji je oročio na dve godine i prihvatio odgovornost, a to je da brinemo o našim građanima. Prva stvar koja je dogovorena jeste da ministar i premijer dođu u Bor i da razgovaramo o iseljenju meštana Krivelja, zatim i Oštrelja i drugih sela i o rešavanju njihovih pitanja. To je odgovornost, koju sam ja prihvatio ušavši u ovu koaliciju”, kazao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Za predsednika Skupštine grada Bora izabran je Dragan Žikić iz SPS-a, koji je i do sada imao ovu funkciju, a za njegovog zamenika izabran je Ivan Vučković iz Vlaške stranke „Most”. Za sekretara Skupštine grada Bora izabrana je Milena Pejčić.

Dragan Žikić – predsednik Skupštine grada Bora

„Nije mala stvar biti predsednik Skupštine, velika je odgovornost. Iskustvo koje je iza mene i mojih saradnika obećava da ćemo korektno upravljati ovom Skupštinom i trudićemo se da odbornici budu korektni i konkretni u svojim nastupima. Mogu da budem zadovoljan sa saradnjom sa SNS-om iz prethodnog perioda i sa svim mojim saradnicima. Verujem da odluke koje budemo donosili biće u interesu svih građana, a ne nas pojedinaca”, poručio je Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada Bora.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Odbornici iz opozicionih stranaka nisu dali saglasnost za odluke na ovoj sednici, a negodovali su i zbog izbora kandidata za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika.

Dragan Marković – odbornik u Skupštini grada Bora

„Bilo je logično da nosilac neke liste bude predložen i za gradonačelnika, međutim, to ovde nije slučaj. Onaj ko ima većinu u parlamentu može da predloži koga god hoće. Ovde postoji nešto što se zove obmana građana, jer su građani glasali za listu gde je neko drugi bio nosilac. Kako to onda građanima objasniti? Vi imate ovde i neke predstavnike koji su pre izbora bili opozicija, a onda ušli u koaliciju sa vladajućom strankom. To je samo obmana sugrađana i glasali smo protiv ovoga”, rekao je odbornik Dragan Marković.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

Takođe, na ovoj sednici izabrano je i devet članova Gradskog veća u Boru, a to su: Igor Janković, Marko Nikolić, Srećko Zdravković, Milan Stojanović, Milena Stanojković Kožović i Nenad Kračunović iz SNS-a, Tamara Paunović i Danijel Aleksić iz SPS-a i Dejan Dulović iz Vlaške stranke „Most”.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx