Тимочка КрајинаБорОдржана конститутивна седница Скупштине града Бора

Одржана конститутивна седница Скупштине града Бора

Конститутивна седница Скупштине града Бора

На конститутивној седници локалног парламента у Бору изабрано је руководство града Бора и Скупштине.

За градоначелника Бора изабран је Александар Миликић из СНС-а, који је и до сада обављао ову функцију, а за заменика градоначелника изабран је Миливоје Јаношевић из Влашке странке „Мост”.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Имамо још четири године велику одговорност и многе ствари које морамо решити, ко мисли да је лако водити град, вара се, јер су велики изазови пред нама. Морамо наставити развој села и града равномерно. У протеклом периоду асфалтирали смо 150 километара пута и израдили 67 километара водоводне мреже, сеоске путеве насули ризлом, уредили сеоске домове и школе. Морамо наредне четири године многе још ствари да урадимо. Пре свега отворићемо врата грађанима и ми ћемо посећивати села и месне заједнице. Врло брзо нам следи и ребаланс буџета. Буџет града Бора увећан је за последње четири године за три милијарде динара и то значи много више одговорности и много више пројеката. Радићемо на повећању зараде грађана, на развоју канализационих мрежа у селима и да подигнемо садржаје у области културе и уметности и један од наших великих задатака да град Бор буде туристички центар источне Србије”, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Конститутивна седница Скупштине града Бора

Миликић је додао да ће у наредном периоду радити на томе да се поново врати пријем грађана у Градску управу, како би челни људи града Бора могли да чују са којим се све проблемима суочавају Борани.

Миливоје Јаношевић – заменик градоначелника Бора

„’Мост’ је ушао са јасним циљем који је орочио на две године и прихватио одговорност, а то је да бринемо о нашим грађанима. Прва ствар која је договорена јесте да министар и премијер дођу у Бор и да разговарамо о исељењу мештана Кривеља, затим и Оштреља и других села и о решавању њихових питања. То је одговорност, коју сам ја прихватио ушавши у ову коалицију”, казао је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника Бора.

Конститутивна седница Скупштине града Бора

За председника Скупштине града Бора изабран је Драган Жикић из СПС-а, који је и до сада имао ову функцију, а за његовог заменика изабран је Иван Вучковић из Влашке странке „Мост”. За секретара Скупштине града Бора изабрана је Милена Пејчић.

Драган Жикић – председник Скупштине града Бора

„Није мала ствар бити председник Скупштине, велика је одговорност. Искуство које је иза мене и мојих сарадника обећава да ћемо коректно управљати овом Скупштином и трудићемо се да одборници буду коректни и конкретни у својим наступима. Могу да будем задовољан са сарадњом са СНС-ом из претходног периода и са свим мојим сарадницима. Верујем да одлуке које будемо доносили биће у интересу свих грађана, а не нас појединаца”, поручио је Драган Жикић, председник Скупштине града Бора.

Конститутивна седница Скупштине града Бора

Конститутивна седница Скупштине града Бора

Одборници из опозиционих странака нису дали сагласност за одлуке на овој седници, а негодовали су и због избора кандидата за градоначелника и заменика градоначелника.

Драган Марковић – одборник у Скупштини града Бора

„Било је логично да носилац неке листе буде предложен и за градоначелника, међутим, то овде није случај. Онај ко има већину у парламенту може да предложи кога год хоће. Овде постоји нешто што се зове обмана грађана, јер су грађани гласали за листу где је неко други био носилац. Како то онда грађанима објаснити? Ви имате овде и неке представнике који су пре избора били опозиција, а онда ушли у коалицију са владајућом странком. То је само обмана суграђана и гласали смо против овога”, рекао је одборник Драган Марковић.

Конститутивна седница Скупштине града Бора

Такође, на овој седници изабрано је и девет чланова Градског већа у Бору, а то су: Игор Јанковић, Марко Николић, Срећко Здравковић, Милан Стојановић, Милена Станојковић Кожовић и Ненад Крачуновић из СНС-а, Тамара Пауновић и Данијел Алексић из СПС-а и Дејан Дуловић из Влашке странке „Мост”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб