ВестиОдржана новогодишња изложба дечјих радова у зајечарској библиотеци

Одржана новогодишња изложба дечјих радова у зајечарској библиотеци

У Матичној библиотеци „Светозар Марковић” у Зајечару отворена је новогодишња изложба дечјих радова „Писмо Деда Мразу” и „Рециклирамо новогодишње украсе”.

Ове 2021. године деца су писала поруке Деда Мразу у виду прича, песама и цртежа, а ко није желео да пише, правио је новогодишњи украс од рециклираног материјала.

На конкурс је пристигло преко 100 радова зајечарских малишана.

„Ми смо презадовољни одзивом деце на конкурс. Пристигло је преко 100 радова. Било је пуно писама и цртежа. Посебну захвалност морамо да истакнемо издвојеним одељењима школа у околним селима, чији су ученици послали предивне радове. Радови малишана били су нам велика инспирација и сваки рад смо посебно прочитали. Ти радови имају и своју озбиљност и велику поруку, јер су овако мали нашли начин да кроз цртеже и писма искажу своју мудрост“, истакла је Сузана Маринковић, библиотекар Дечјег одељења зајечарске библиотеке.

Запослени у зајечарској библиотеци овом приликом уручили су и награде деци која су учествовала на изложби.

Изложба ће моћи да се погледа до краја јануара 2022.

До краја године биће организован и новогодишњи игроказ „Изгубљене пахуље“ у извођењу деце средње групе „Art & Soul“ Студија, по тексту: Стевана Јовановића, наставника, ОШ „Десанка Максимовић“ у Зајечару и Сузане Маринковић, библиотекара Матичне библиотеке „Светозар Марковић“. Игроказ „Изгубљене пахуље“ биће одржан у уторак 28. децембра 2021. од 16.10 и 17.10 сати, у сали ОШ „Хајдук Вељко“ у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб