Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана предавања из прве помоћи за старије суграђане у Зајечару (ФОТО)
Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Одржана предавања из прве помоћи за старије суграђане у Зајечару (ФОТО)

У оквиру програма „Брига о старима” Црвеног крста Србије, у зајечарском Црвеном крсту почео је са радом Клуб старих 65+, где се за старије суграђане организују предавања. Предавања се организују са разним темама, као што је превенција здравља, прва помоћ, али организује се и ликовна радионица.

Чланови Клуба овог пута били су у прилици да чују како могу себи и другима да помогну услед незгоде, али и да увежбају вештине из прве помоћи.

Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Старијим суграђанима вежбе су показивали чланови екипе „Петлића” зајечарског Црвеног крста, са дугогодишњим сарадником и волонтером Предрагом Коцићем.

Предраг Коцић — волонтер Црвеног крста Зајечар

„Спремили смо део из области прве помоћи. Ради се о неким основним информацијама, како позвати хитну службу, како се разговара, као и показивање техничких вештина, како пружити прву помоћ код срчаних тегоба и шта да раде док лекар не дође. Сваке друге недеље ћемо се окупљати, где ћемо им показивати основне вештине из прве помоћи. За старије суграђане, ово је значајно, јер док чекају Хитну помоћ, морају да знају како да пруже прву помоћ себи или неком ко је у невољи. Врло често се хитна служба зове и када није потребно и овде могу да науче вештине које ће им указати ту прву помоћ. На наредним предавањима научиће како треба да зауставе крварење”, истакао је Предраг Коцић, волонтер Црвеног крста Зајечар.

Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Чланови екипе „Петлића“ су ученици четвртог разреда ОШ „Љуба Нешић” у Зајечару. Они су се са задовољством дружили са старијима и показивали им вежбе из прве помоћи.

Никола Радисављевић — капитен екипе „Петлића” зајечарског Црвеног крста

„Драго ми је што и ми млађи можемо нешто да научимо старије, јер је живот један и вредан”, каже Никола Радисављевић, капитен екипе „Петлића” зајечарског Црвеног крста.

Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Катарина Цветковић — волонтер екипе „Петлића” зајечарског Црвеног крста

„Захваљујем се екипи ’Петлића’ и учитељици што нас је подржала у свему овоме”, рекла је Катарина Цветковић, волонтер екипе „Петлића”.

Клуб старих 65+ Зајечар — Серија предавања из прве помоћи

Након предавања из прве помоћи, зајечарски пензионери били су у прилици да се опробају и у сликању и присуствују ликовној радионици сликара Нинослава Јовановића. Како истичу организатори, након завршетка ових ликовних радионица, у плану је и изложба слика које су настале на радионици.

Клуб старих 65+ Зајечар — Ликовна радионица

Клуб старих 65+ Зајечар — Ликовна радионица

Клуб старих 65+ у Зајечару је отворен уторком од 10:00 до 13:00 сати, четвртком од 17:00 до 20:00 и петком од 10:00 до 13:00 сати, када сви заинтересовани грађани могу доћи и постати чланови. Предавања и радионице одржавају се у просторијама Црвеног крста, у Крфској улици у Зајечару.

Можда ће Вас занимати

Данас променљиво облачно и топлије са дужим сунчаним периодима

На северозападу Србије постепено наоблачење, које ће се у току дана ширити ка централним деловима …

Данас променљиво облачно, стиже мало свежији ваздух

У Србији променљиво облачно и мало свежије, у већини места суво, понегде краткотрајна киша. Ветар …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница