Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana predavanja iz prve pomoći za starije sugrađane u Zaječaru (FOTO)
Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Održana predavanja iz prve pomoći za starije sugrađane u Zaječaru (FOTO)

U okviru programa „Briga o starima” Crvenog krsta Srbije, u zaječarskom Crvenom krstu počeo je sa radom Klub starih 65+, gde se za starije sugrađane organizuju predavanja. Predavanja se organizuju sa raznim temama, kao što je prevencija zdravlja, prva pomoć, ali organizuje se i likovna radionica.

Članovi Kluba ovog puta bili su u prilici da čuju kako mogu sebi i drugima da pomognu usled nezgode, ali i da uvežbaju veštine iz prve pomoći.

Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Starijim sugrađanima vežbe su pokazivali članovi ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta, sa dugogodišnjim saradnikom i volonterom Predragom Kocićem.

Predrag Kocić — volonter Crvenog krsta Zaječar

„Spremili smo deo iz oblasti prve pomoći. Radi se o nekim osnovnim informacijama, kako pozvati hitnu službu, kako se razgovara, kao i pokazivanje tehničkih veština, kako pružiti prvu pomoć kod srčanih tegoba i šta da rade dok lekar ne dođe. Svake druge nedelje ćemo se okupljati, gde ćemo im pokazivati osnovne veštine iz prve pomoći. Za starije sugrađane, ovo je značajno, jer dok čekaju Hitnu pomoć, moraju da znaju kako da pruže prvu pomoć sebi ili nekom ko je u nevolji. Vrlo često se hitna služba zove i kada nije potrebno i ovde mogu da nauče veštine koje će im ukazati tu prvu pomoć. Na narednim predavanjima naučiće kako treba da zaustave krvarenje”, istakao je Predrag Kocić, volonter Crvenog krsta Zaječar.

Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Članovi ekipe „Petlića“ su učenici četvrtog razreda OŠ „Ljuba Nešić” u Zaječaru. Oni su se sa zadovoljstvom družili sa starijima i pokazivali im vežbe iz prve pomoći.

Nikola Radisavljević — kapiten ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta

„Drago mi je što i mi mlađi možemo nešto da naučimo starije, jer je život jedan i vredan”, kaže Nikola Radisavljević, kapiten ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta.

Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Katarina Cvetković — volonter ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta

„Zahvaljujem se ekipi ’Petlića’ i učiteljici što nas je podržala u svemu ovome”, rekla je Katarina Cvetković, volonter ekipe „Petlića”.

Klub starih 65+ Zaječar — Serija predavanja iz prve pomoći

Nakon predavanja iz prve pomoći, zaječarski penzioneri bili su u prilici da se oprobaju i u slikanju i prisustvuju likovnoj radionici slikara Ninoslava Jovanovića. Kako ističu organizatori, nakon završetka ovih likovnih radionica, u planu je i izložba slika koje su nastale na radionici.

Klub starih 65+ Zaječar — Likovna radionica

Klub starih 65+ Zaječar — Likovna radionica

Klub starih 65+ u Zaječaru je otvoren utorkom od 10:00 do 13:00 sati, četvrtkom od 17:00 do 20:00 i petkom od 10:00 do 13:00 sati, kada svi zainteresovani građani mogu doći i postati članovi. Predavanja i radionice održavaju se u prostorijama Crvenog krsta, u Krfskoj ulici u Zaječaru.

Možda će Vas zanimati

Danas promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim periodima

Na severozapadu Srbije postepeno naoblačenje, koje će se u toku dana širiti ka centralnim delovima …

Danas promenljivo oblačno, stiže malo svežiji vazduh

U Srbiji promenljivo oblačno i malo svežije, u većini mesta suvo, ponegde kratkotrajna kiša. Vetar …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica