Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara – donete nove naredbe i mere
Sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

Održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara – donete nove naredbe i mere

Danas je u velikoj sali skupštine grada Zaječara održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije donesene su sledeće naredbe i mere:

• NAREĐUJE SE javnom prevozniku na teritoriji grada Zaječara, „Nikolić Prevoz” D.O.O. Samarinovac (u daljem tekstu: javni prevoznik), da u potpunosti obustavi gradski i prigradski prevoz putnika počev od 21.03.2020. godine i izvrši dezinfekciju objekta i perona autobuske stanice u ulici Hajduk Veljkovoj u Zaječaru.

​Zabrana iz tačke 1. ne odnosi se na prevoz radnika na osnovu ugovora o posebnom linijskom prevozu, kao i na poslodavce koji sami vrše prevoz svojih zaposlenih, te im u skladu sa Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja nisu potrebne posebne dozvole. Higijenske mere i mere dezinfekcije vozila i korišćenja zaštitnih maski i rukavica i dalje ostaju na snazi u skladu sa prethodnom naredbom Štaba za vanredne situacije.

• ZABRANJUJE SE obavljanje taksi prevoza u vreme trajanja zabrane kretanja građana.

• NAREĐUJE SE ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, barovi, lokali brze hrane, kiosci koji vrše usluge prodaje hrane i drugi ugostiteljski objekti) i tržnim centrima da prestanu sa radom počev od 21.03.2020. godine u 20:00 časova.

Iz naredbe se izuzimaju zdravstvene ordinacije, stomatološke ambulante i ostali zdravstveni subjekti (laboratorije, ordinacije, poliklinike, apoteke i sl.) koji posluju u ovim objektima.

Radnje za proizvodnju brze hrane mogu istu proizvoditi i dostavljati na kućne adrese uz poštovanje svih mera higijenske zaštite, a dostavljači moraju nositi zaštitne maske i rukavice (koje nakon svake isporuke moraju dezinfikovati);

• NAREĐUJE SE upravnicima stambenih zajednica (zgrada) da u roku od 48 sati izvrše dezinfekciju javnih prostora u zgradama (zajedničkih prostorija, hodnika i gelendera) u saradnji sa ZZJZ „Timok” Zaječar, a uz pomoć agencija za održavanje higijene stambenih zajednica sa kojima su sklopili ugovore.

Kontrolu naredbi štaba za vanredne situacije grada Zaječara vršiće komunalna milicija, policija, nadležne ispekcijske službe i pripradnici vojske na zadatku kontrole mera vanrednog stanja.

Utvrđene mere ovom Naredbom primenjuju se odmah nakon usvajanja na sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Takođe, na sednici je odlučeno da će se u cilju nabavke paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, koja će se deliti ugroženim licima na teritoriji grada Zaječara, koristiti sredstva koja su predviđena za ove namene, kao i sredstva stalne budžetske rezerve grada Zaječara. Procenu lica koja ispunjavaju uslove za dobijanje paketa vršiće stručno operativni tim koji čine:

  1. Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije,
  2. Saša Matijević, pomoćnik gradonačelnika za projekte,
  3. Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar,
  4. Nenad Dinulović, v.d. direktora Centra za socijalni rad „Zaječar” i
  5. Bratislav Stanić, zaposlenik u Gradskoj upravi Zaječar.

Celokupna distribucija paketa vršiće se preko zajedničkog kol centra Grada Zaječara i Crvenog krsta Zaječar.

Možda će Vas zanimati

136. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Održana 136. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Juče je u sali Skupštine grada Zaječara održana 136. sednica Gradskog veća grada Zaječara.Većnici su …

Mladen Šljivović i Anđela Bešir

Učenica zaječarske Gimnazije Anđela Bešir u timu najboljih fizičara Srbije

Učenica Gimnazije Zaječar Anđela Bešir postala je deo tima koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnom …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica