ВестиОдржане обуке за заштиту земљишта у оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта”...

Одржане обуке за заштиту земљишта у оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта” у Зајечару

РАРИС — Пројекат „Иницијатива за очување земљишта”

У оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта” РАРИС је организовао две дводневне обуке на тему заштите земљишта и природе. Обуке су организоване 3. и 4, као и 10. и 11. октобра у Зајечару, са 44 учесника, представника у области пољопривреде, заштите животне средине, завода за јавно здравље, институција и организација које се баве овом темом.

РАРИС — Обука у оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта”

Циљ обука је унапређење капацитета у зајечарском и видинском округу за заједничко очување и побољшање квалитета земљишта изложеног загађењу изазваним људским активностима.

На обукама су детаљно обрађене теме заштите земљишта, одрживи развој пољопривреде, SWOT анализа, анализа заинтересованих страна, представљени примери добре праксе за очување тла, итд.

РАРИС — Обука у оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта”

Свако од учесника добио је радни материјал који садржи „Водич за очување квалитета земљишта”. Земљиште је изложено загађењу и то пре свега оном загађењу које је изазвано људским активностима. У пољопривреди, као и у другим индустријама, уводе се нове технологије, нова вештачка ђубрива, нови пестициди. Водич даје преглед и одговоре какво је стање земљишта у Зајечарском округу и шта треба радити на очувању квалитета земљишта.

РАРИС — Обука у оквиру пројекта „Иницијатива за очување земљишта”

Обуке се реализују са партнерима из Бугарске у оквиру Interreg IPA CBC Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија који кофинансира Европска унија.

Више о „Иницијативи за очување земљишта” можете сазнати овде.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб