ВестиОдржано традиционално вече „Песник лауреат” у Радул-беговом конаку

Одржано традиционално вече „Песник лауреат” у Радул-беговом конаку

Традиционално вече „Песник лауреат” у Радул-беговом конаку

У наставку Фестивала младих песника „Дани поезије” синоћ је у Радул-беговом конаку одржано традиционално вече „Песник лауреат” у оквиру кога је представљена поезија Бојане Стојановић Пантовић која је прошле године за своју збирку песама „У обручу” добила две књижевне награде: „Васко Попа” и „Ђура Јакшић”. О стваралаштву песникиње говорио је проф др Ђорђе Деспић који је нагласио да му је то част и посебно задовољство јер је Бојана, његов бивши професор, осведочени књижевни критичар, тумач и поезије и књижевности. Бојанина поезија има континуитет од прве песничке књиге „Бескрајна” до данас.

„У њеним песмама у прози, прозаидама видимо снажну имагинацију која се креће од сна до јаве, од прошлог до будућег времена, од фантазмагоричног до егзистенцијалног и ови текстови бележе искуство и душе и језика и тела”, рекао је Деспић.

Традиционално вече „Песник лауреат” у Радул-беговом конаку

У оквиру песничког фестивала синоћ су поезију Дерека Волкота, песника са Kариба представили Марјан Kачаревић и Ален Бешић.

Данас, последњег дана фестивала, песнике ће у 13:00 сати примити градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

У Радул-беговом конаку од 18:00 сати биће промовисана књига поезије „Акустичне сенке” норвешког песника Лаш Соби Kристенсена. Од 19:00 сати биће приређена промоција књиге „Свакодневна антика” прошлогодишње победнице Фестивала младих песника Анастасие Стоиљковић. Сат касније предвиђен је наступ овогодишњих финалиста фестивала и проглашење победника, као и додела награде „Сергије Лајковић”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,352ПратилацаЛајкуј
4,211ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб