Тимочка КрајинаЗајечарОЈТ Зајечар: Саопштење поводом исклизнућа цистерни на железничкој станици

ОЈТ Зајечар: Саопштење поводом исклизнућа цистерни на железничкој станици

ОЈТ Зајечар: Саопштење поводом исклизнућа цистерни на железничкој станици

Поводом исклизнућа две цистерне, које се десило данас у 08:42 часова, на улазу у железничку станицу у Зајечару, гледано из правца Прахова, дошло је до искакања вагона бр. 8 и 9 из железничке композиције од 12 вагона који су превозили фосфорну киселину.

Наложено је да се изврши увиђај лица места, сачини криминалистичко-техничка документација, да се прикупе потребна обавештења од грађана а очекује се и излазак на лице места инспекције ЈП Железнице Србије.

Није дошло до превртања вагона, већ само до исклизнућа, тако да није било материјалне штете ни цурења опасне материје у околину тако да није дошло до угрожавања здравља људи.

Посебна пажња обратиће се на процену да ли пруга Прахово–Ниш уопште може да служи за превоз опасних материја, обзиром на стање такве пруге.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб