Тимочка КрајинаЗајечарОмладински клуб у Гамзиграду биће домаћин догађаја „Young Čejndžeri – Активирај рурал”...

Омладински клуб у Гамзиграду биће домаћин догађаја „Young Čejndžeri – Активирај рурал” 18. априла

Омладински клуб у Гамзиграду биће домаћин догађаја „Young Čejndžeri – Активирај рурал” 18. априла

Омладински клуб у Гамзиграду, код Зајечара, биће домаћин првог у низу догађаја за младе под називом „Young Čejndžeri – Активирај рурал” који ће бити одржан у четвртак, 18. априла 2024.

Догађај ће бити организован у периоду од 17:00 до 20:00 часова.

Поред Гамзиграда, овај догађај биће одржан и у Владичином Хану, Обреновцу, Власотинцу и Прокупљу током априла и маја ове године. На овим догађајима млади ће имати прилику да чују инспиративне приче својих вршњака из краја који су осмислили и спровели најразличитије иницијативе у својим заједницама, од културних до еколошких, и тако унапредили квалитет живота младих.

На догађају ће бити представљене и активности и програми који су реализовани у претходном периоду уз подршку ГИЗ-а и Фондације „Ана и Владе Дивац“, као и програми подршке који се очекују у наредном периоду за младе из руралних средина.

Након регистрације учесника, у 17:30 часова, биће одржана панел дискусија на тему „Активизам у руралним срединама“ на којој ће говорити:

  • Ања Станојевић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара, учесница конкурса омладинског фонда, иницијатива „Узми или остави“ и „Б2“ неформалне групе ГимзаЗА,
  • Бобан Радосављевић, учесник Кампа за младе, иницијатива за подизање свести о злоупотреби психоактивних супстанци „Кад мислиш да ти је лепо, изгледа да и није тако“,
  • Никола Голубовић, координатор Омладинског клуба у Гамзиграду,
  • Неда Ивковић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара.

Панел дискусију ће водити Јована Михајловић, амбасадорка омладинске политике града Зајечара.

Након тога, могућности за подршку младима из руралних средина у наредном периоду представиће координаторка Канцеларије за младе града Зајечара Миа Вукић Витомировић, председник Удружења „Друштво Рома“ Зајечар Миљан Рашић и Данијела Рашић, иницијатива за формирање инфо координатора у школама.

Од 18:30 часова у великој сали Дома културе биће одржана радионица „Бувљак идеја“. Методом „World caffe“- а, дефинисаће се видови подршке који највише одговарају младима у руралним срединама и пружиће се прилика за размену идеја и инспирација коју ће спровести Асоцијација за развој одрживих заједница – ТОЦ.

Серијал догађаја за младе под називом „Young Čejndžeri-Активирај рурал“ реализује се у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“, који у сарадњи са Министарством туризма и омладине спроводи ГИЗ.

Циљ пројекта је да се унапреде културне, економске и социјале могућности за младе у руралним срединама, а једна од мера подршке односила се управо на опремање Омладинског клуба у Гамзиграду и подршку у креирању програма за младе који ће се у њему спроводити. На овај начин млади из Гамзиграда и околних села добили су своје место за окупљање, дружење и едукацију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб