У Бору приређен пријем за официре САД-а, Норвешке и Аустралије

У Бору приређен пријем за официре САД-а, Норвешке и Аустралије
Фото: Град Бор

Политички официри САД-а, Норвешке и Аустралије били су у пријатељској посети Граду Бору, где су их у Градској управи дочекали градоначелник Бора Александар Миликић и заменик градоначелника Миливоје Јаношевић са сарадницима.

Према њиховим речима, одржан је један веома битан састанак, где се разговарало о политичком, привредном и економском амбијенту на територији града Бора. Домаћини су госте укратко упознали са историјом града, рударења, о потенцијалима у туризму и привреди.

Оно чиме се град поноси, што и подаци показују, да је Бор у односу на све остале градове у Србији заузео шесто место по транспарентности и то прво по транспарентности буџета и трећи по комуникацији са грађанима.

„Показали смо нашим гостима да је Бор један млад и савремени град у коме се води рачуна о односима са пријатељима са свих страна света. Отворени смо за сваки вид разговора. Развијамо рударење, водимо рачуна о животној средини, развијамо нове делове града, градимо обданишта, школе и болницу. Врло брзо ћемо отворити пројекат уређења свих путних саобраћајница на територији и града и села и мислим да је то нешто што ће бити за понос свима нама што ће показати да смо веома зрео град. Просечна зарада по глави становника сврстава град Бор у сам врх лествице, а историјски никада већи буџет нам даје задатак и обавезу да реализујемо велике инфраструктурне пројекте“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Значајно висок буџет, у односу на претходне године, отвара нове могућности, али и подиже стандард у свим сферама живота и друштва. Акценат је на култури, традицији, квалитетним позоришним представама, води се рачуна о књижевним вечерима и уметности.

Отварање многих најављених пројеката и њихова реализација, јасан је показатељ којим путем се креће град Бор, путем сазревања и претварања у модеран и стабилан град који пружа могућност и сигурност онима који у њему живе.