Timočka KrajinaBorOpštoj bolnici u Boru donirane zaštitne maske kao pomoć u borbi protiv...

Opštoj bolnici u Boru donirane zaštitne maske kao pomoć u borbi protiv virusa Kovid 19

Foto: Grad Bor

Kompanija „ZiJin“, donirala je Opštoj bolnici u Boru zaštitne maske kao vid pomoći u borbi protiv virusa Kovid 19.

Borska bolnica je izabrana kao prvo mesto za ovu vrstu donacije.

“Dobili smo jednu vrednu donaciju u vidu maski koje su za nas neophodne u slučaju nepredviđenih okolnosti koje mogu da rezultiraju nestabilnom situacijom oko korona virusa. Drago mi je što su izabrali baš nas i što je naša bolnica prvo mesto na koje su donirali“, istakla je spec. dr radiologije Ana Golubović Spasojević, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Kinesko-srpska asocijacija koja je ovde i osnovana ima jako dobro saradnju sa asocijacijama u Kini što otvara dalju mogućnost za drugu vrstu saradnje.

„Mi ćemo u narednom periodu imati pre svega dobar odnos, ljudski i prijateljski odnos jer narod Kine i narod Srbije imaju međusobno poštovanje. U Kini kada kažete Srbija misli se na jednu bratsku zemlju. To nam daje priliku da se razvijamo u buduće, da pospešujemo privredne odnose koji su danas na vrlo visokom nivou“, istakao je Aleksandar Milikić gradonačelnik grada Bora.

Nemanja Vidić već sedam godina, koliko i živi u Kini, neguje dobre odnose sa kineskim narodom, kineskom Vladom kao i regionalnim samoupravama.

„Oni su izrazili veliku želju da unaprede saradnju između naša dva bratska naroda i jedan korak ka tome je donacija ovih maski. Bor je poznat u Kini, upravo zbog kompanije Zijin i zbog odlične saradnje sa tom velikom kompanijom Bor je izabran kao prvi grad gde će uručiti ovu vrstu donacije“, istakao je Vidić.

Vidić dodaje da će saradnja i u buduće biti nastavljena. Postoji veliki broj mogućnosti da se unapredi saradnja u svim sferama društva.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,109PratilacaLajkuj
4,150PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx